Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nové Centrum sportovní medicíny poskytne ucelenou zdravotní péči pro rekreační i vrcholové sportovce

22. 01. 2020 | 16:06

Krajské město má nové Centrum sportovní medicíny na EUC Klinice v liberecké Klášterní ulici. Nabízí ucelenou zdravotní péči pro rekreační i vrcholové sportovce všech věkových kategorií. Nabízí propojení sportovní medicíny a dalších odborných vyšetření na jednom místě zajišťuje zájemcům komplexní péči.  

sportOrdinaceMartin Šrámek vedoucí oddílu Triatlon Liberec
Martin Šrámek, triatlonista, vedoucí oddílu Triatlon Liberec při vyšetření v Centru sportovní medicíny, v pozadí u počítače MUDr. Zuzana Mottlová, tělovýchovná a rehabilitační lékařka, stojící MUDr. Richard Bína, internista a praktický lékař plus zdravotní sestra Radka Adamcová.

EUC Klinika Liberec v objektu klášterní polikliniky je ve vlastnictví EUC a.s. od srpna 2015, do poloviny roku 2019 byly ordinace pronajímány pouze ambulantním specialistům. Od července 2019 se budují vlastní akvizice. V současné době EUC poskytuje služby v následujících oborech: RTG, sono, mamograf, interní ambulance, fyzioterapie a rehabilitace, sportovní lékařství, laboratoř. Od 1. 2. 2020 přibude ordinace vlastního praktického lékaře, od 1. 3. 2020 bude mít vlastní lékárnu.

V České republice sportují podle studie Evropské unie tři miliony registrovaných sportovců. Přitom části z nich se v mnoha ohledech nedostává lékařské péče, která by odpovídala jejich specifickým potřebám, či dokonce zákonným požadavkům. Proto zdravotnická skupina EUC proto rozšířila své služby o lékařskou péči zaměřenou na sportovce vrcholové i rekreační všech věkových skupin, a to nejen v Liberci, ale také v Ústí nad Labem.

Zleva: Jaroslav Soukup, biatlonista a olympijský medailista; Václav Vachta, generální ředitel EUC; Aneta Foffová, florbalistka extraligového týmu Crazy Girls Liberec; Marek Schwarz, brankář HC Bílí Tygři

 

„V našem centru sportovní medicíny daného zájemce celkově vyšetříme včetně laboratorních testů, určíme bioimpedanční analýzou skladbu jeho těla, tj. množství svalové tkáně, množství tukové tkáně a její uložení, podíl tělesné vody a stav celého pohybového aparátu. Na základě těchto skutečností zvolíme i typ zátěžového vyšetření. Vyhodnocením výsledků jsme pak schopni určit typ tréninkové zátěže, vhodnost stravy a sestavit tak tréninkový plán, který povede ke správnému cíli,“ vysvětluje MUDr. Richard Bína, internista a sportovní lékař z Centra sportovní medicíny EUC Kliniky Liberec.

MUDr. Zuzana Mottlová, tělovýchovná a rehabilitační lékařka Centra sportovní medicíny na EUC Klinice v Liberci, k tomu dodává: „Sport hraje významnou roli v životě řady lidí. Někdo chce prostě jen relaxovat, někdo získat lepší fyzickou kondici. Důležité však je, aby sportování bylo také zdravé. Tomu, kdo je zodpovědný vůči svému zdraví, rádi v našem centru poskytneme veškerou péči.“

„Sportu se věnuji téměř celý život. I po ukončení své profesionální kariéry biatlonisty mohu potvrdit, že investice do vlastního zdraví je velmi důležitá, počítám do ní i péči odborníků Centra sportovní medicíny, kde oceňuji zejména individuální přístup a medicínské vybavení na vysoké technické úrovni,“ připojuje svoji osobní zkušenost Jaroslav Soukup, biatlonista a dvojnásobný medailista ze zimních olympijských her v Soči.

Centrum sportovní medicíny na EUC Klinice v Liberci mj. poskytuje:

komplexní péči o sportovce vrcholové i rekreační – vyšetření, včetně funkční diagnostiky, poradenství, laboratorní testů a fyzioterapie, sportovní prohlídky tělovýchovným lékařem (pro členy sportovních oddílů i studenty škol se zaměřením na tělesnou výchovu), funkční zátěžová vyšetření pro registrované i amatérské sportovce, rehabilitaci a fyzioterapii pro sportovce i širokou veřejnost i  kondiční a výživové poradenství

Více ZDE.

TZ EUC/Eva Hokrová