Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nové parkoviště pod klášterem už slouží, dá se na něm ale zatím platit jen mincemi. Vyšlo na 170 tisíc

10. 12. 2019 | 10:03

Parkovací plocha, která vznikla ze zanedbaného hřiště pod libereckou klášterní poliklinikou, už slouží veřejnosti. Na svém facebookovém profilu to uvedl náměstek libereckého primátora Jiří Šolc (SLK). Další parkoviště, které v lokalitě zoufale chybělo, vzniklo k velké nelibosti opozice, která jeho vznik kritizovala.

"Malé parkoviště pod Klášterem již slouží veřejnosti. …. Všem těm, kteří musí k lékaři a ať už do Kláštera či do Nemocnice využít auto …. Parkoviště je zpoplatněné, zatím budou fungovat pouze mince, na zóně pro elektronické placení pracujeme … Náklady byly 170 tisíc CZK a dle mých odhadů se městu vrátí cca do půl roku … věřím, že parkoviště bude fungovat k naprosté spokojenosti ....," napsal náměstek Šolc na svůj FB profil.

Veřejnost novou parkovací možnost v sousedství polikliniky a v docházkové vzdálenosti do krajské nemocnice téměř jednoznačně vítá, protože možnosti k odstavení auta tu byly dlouhodobě zoufalé. Vědí to zejména ti, kteří mířili do chirurgických ambulancí a museli tam po jedné noze doskákat z daleko vzdálenějších míst. Míst přímo před poliklinikou je velmi omezené množství a býval tu problém raněného pouze vyložit a odjet zaparkovat jinam.

Opozici se nelíbí, že parkoviště vzniklo na okraji parku, který v době, kdy byla u vlády, vykoupila od soukromníka s cílem udělat tam další zelenou plochu v krajském městě. Nezrealizovala ale vůbec nic, a tak se vybudování parkoviště v prostoru dlouhodobě nepoužívaného hřiště nabízelo. V jeho okolí i tak zůstal dostatek zelených ploch.

uba