Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Od 10. listopadu se drží počty testovaných pod tisícovkou denně, hlásí laboratoř krajské nemocnice

15. 11. 2020 | 12:25

Laboratoř Krajské nemocnice Liberec jede nadále na plný výkon a analyzuje i o víkendu vzorky covid-19 suspektních pacientů. V posledních dnech nicméně přichází na testování méně lidí a od 10. 11. se drží počty testovaných pod tisícovkou denně. Do laboratoře veřejnost alespoň virtuálně zavedl facebookový profil KNL.

covidLabor7
Foto + fotogalerie: FB KNL

FB KNL dále uvedl: Dostali jsme se tedy na množství testů, které zvládne při běžném provozu vyhodnotit naše laboratoř a nemusíme tedy již žádné testy posílat na externí pracoviště. Laboratoř klinické mikrobiologie KNL totiž samozřejmě i nadále provádí laboratorní analýzy v rámci běžného provozu nemocnice a vyhodnocuje také vzorky od praktických lékařů.

V posledních dnech je zároveň, dle testů na covid-19 provedených v KNL, patrné lehké snížení záchytu pozitivních pacientů. Co se týče covid-19 hospitalizovaných pacientů, i zde pozorujeme pozitivní trend. V tuto chvíli leží v naší nemocnici 128 pacientů.

fb