Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Oprava mostu v Hanychovské ulici skončí dřív, tramvaje se na trať k Ještědu vrátí v neděli

17. 06. 2021 | 11:59

V Liberci skončí v předstihu oprava mostu v Hanychovské ulici u starých pekáren. Tramvaje se díky tomu na trať ve směru na Ještěd navrátí tuto neděli, původní předpoklad byl, že to bude až v červenci. Novináře o tom informoval náměstek primátora Jiří Šolc (Starostové pro Liberecký kraj).

tramvaj behtramvaj3
Foto: Artur Irma

Podle náměstka bude možné obnovit provoz i v přilehlé Kralické ulici, kde se také pracovalo. "Protože jsme spojili dvě etapy, tak uzavírku v ulici Kralické zvládneme dokonce o měsíc a půl urychlit," dodal Šolc.

Tramvaje mezi Viaduktem a Horním Hanychovem nejezdily od začátku dubna. Více než stoletý most u starých pekáren, který přemosťuje Zlatý potok, byla v havarijním stavu. Město most už před dvěma lety nechalo podepřít za pomoci výdřevy umístěné do klenby. Šlo ale jen o provizorní opravu, nyní se dělala řádná. Práce za zhruba šest milionů korun měly podle projektu být rozděleny na etapy, nakonec je bylo možné spojit. "Zvolili jsme jinou metodu, než předpokládal projektant," řekl ČTK provozně technický ředitel libereckého dopravního podniku Ludvík Lavička. Omezení po neděli bude jen pro pěší, dodělávat se budou chodníky.

Tramvaje na linkách 2 a 3 v celém úseku jedné z páteřních tratí MHD v Liberci, která vede z Lidových sadů až do Horního Hanychova, ale budou jezdit jen necelý týden. Od 26. června do 18. července bude výluka v úseku od Rybníčku do Lidových sadů kvůli výměně výhybek na terminálu MHD ve Fügnerově ulici. "Po dobu výluky bude na linkách platit prázdninový jízdní řád. Celotýdenně budou na linky autobusové náhradní dopravy nasazeny kloubové autobusy," uvedla mluvčí dopravního podniku Martina Poršová.

čtk