Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Parkoviště v Pastýřské ulici se bude modernizovat až v příštím roce, letos se s pracemi nestihne začít

27. 08. 2021 | 16:20

Parkoviště v Pastýřské ulici v Liberci čeká modernizace až v příštím roce, letos se nestihne s pracemi za 29 milionů korun ani začít. Teprve nyní se podle náměstka primátora Jiřího Šolce (Starostové pro Liberecký kraj) dokončuje projektová dokumentace. Předpokládá, že radnice soutěž na výběr firmy, jež zakázku získá, vyhlásí v září nebo říjnu.

parking víc aut
Ilustrační foto

"Maximálně se letos vysoutěží zhotovitel a spustí se to na jaře příštího roku," řekl dnes ČTK náměstek.

Parkoviště je na bývalém sportovním hřišti vedle budovy policie. K dispozici tam mají nyní motoristé zhruba 80 míst na hrbolaté hliněné ploše s kalužemi. Po úpravách plochy by jich tam mělo být 130. Podle původního předpokladu měly práce začít už letos v létě, podle náměstka ale bylo potřeba více času ke zpracování dokumentace.

V Pastýřské ulici by mělo jít o parkoviště moderního typu, neměla by to tedy být jen holá betonová pláň. Bude tam nová městská alej a díky dalším úpravám by se měla zvýšit schopnost území vsakovat vodu. Vrchní vrstva parkovacích stání bude i proto z propustné kamenné dlažby s většími spárami a plochy určené pro pěší budou z kamenné mozaiky. Parkoviště bude v systému režimu P+R, tedy v návaznosti na veřejnou dopravu.

Modernizace parkoviště je první etapou výstavby nové komunikace nazvané Nová Pastýřská, která má spojit Sokolskou ulici s Tržním náměstí. Výstavba silnice dlouhé asi 400 metrů si vyžádá odhadem 60 milionů korun a měla by se dělat v navazující druhé etapě.

čtk