Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Plzeňská Alfa přiveze do Naivního divadla Tajemný hrad v Karpatech

09. 11. 2019 | 13:33

Stejně jako v minulých letech, i v této sezóně pokračuje Naivní divadlo v pořádání Večerů v Naivním, během kterých se na libereckém jevišti představí řada zajímavých hostů. Listopadový večer bude patřit Divadlu Alfa z Plzně, které uvede inscenaci Tajemný hrad v Karpatech, hudební komedii na motivy známého vědecko-fantastického románu Julese Verna.

naivní Tajemný hrad v Karpatech Josef Ptáček
Tajemný hrad v Karpatech, foto: Josef Ptáček

Ve čtvrtek 14. listopadu v 19:30 hodin se mohou diváci v Naivním divadle těšit na bláznivou hudební komedii Tajemný hrad v Karpatech v podání plzeňského Divadla Alfa. Scénář, jehož autorem je dramaturg NDL Vít Peřina, vznikl již před lety a byl inscenován v několika divadlech v Čechách, na Slovensku i v Polsku. Pátrání hraběte Teleka z Teleke po milované operní zpěvačce Stille vrcholí v rozvalinách tajuplného hradu, který obývá šílený baron Gorc se svým dvorním vynálezcem Orfanikem. A podle všeho se na hradě nachází i zmizelá operní diva. Právě její postava určila i ráz celé inscenace plzeňského režiséra Tomáše Dvořáka (v NDL např. O hodině navíc aneb Potlach v hustníku), která má díky mnoha pěveckým číslům blízko k operetě či zpěvohře.

Divadlo Alfa patří více než 50 let k nejvýznamnějším loutkovým divadlům v České republice i na mezinárodní scéně, pravidelně se účastní prestižních domácích i zahraničních festivalů.

TZ