Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Po roce činnosti Kanceláře architektury města je tu první výsledek: Zelená plocha na jedné zastávce

23. 05. 2020 | 6:47

Kancelář architektury města na svém FB profilu napsala: "První vlaštovka! Ač je plocha zeleně na střeše zastávky malá, může zpříjemnit dobu čekání, třeba zrovna uslyšíte zpěv ptáka nebo bzukot cvrčků, kteří se na střeše usadí.

Usilujeme o to, aby každá další nová nebo rekonstruovaná zastávka ve městě měla zelenou střechu, ve větším množství snad i přispějí k lepšímu klimatickému prostředí."

Primátor Jaroslav Zámečník sdílí a dodává: "Před rokem jsme na městě zřídili Kancelář architektury města Liberec a už jsou ve městě vidět první výsledky. Jedním z nich ze zelená střecha na zbrusu nové autobusové zastávce. Výrobce MMCITÉ, typ zastávky Aureo Green. Inspiraci jsme získali před rokem z Utrechtu, kde takových zastávek mají 300."

Dlužno se zeptat, jestli jedna zelená ploška na střeše zastávky není příliš hubený výsledek po roce činnosti KAM...

uba