Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přelomové události se budou 17. listopadu připomínat v Parku Paměti národa v Jablonecké ulici

16. 11. 2023 | 19:13

I letos, 34 let poté, si statutární město Liberec připomene Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva. Vzpomínkové shromáždění k 34. výročí Listopadu 1989 se uskuteční v pátek 17. listopadu od 10 hodin v Parku Paměti národa v Jablonecké ulici.

Po pietním aktu u Památníku obětem komunismu v parku v Jablonecké ulici půjdou přítomní průvodem v tzv.  Pochodu proti zapomínání až na náměstí Dr. E. Beneše, kde bude akce u Pomníku obětem okupace 1968 ukončena. Pochod povede zástupce studentů a současně zastupitel města Matyáš Moc.

Foto: SML

Vzpomínkové akce se zúčastní vedení statutárního města Liberce, členové Rady města Liberce, členové Zastupitelstva města Liberce, zástupci Parlamentu ČR, Libereckého kraje, Technické univerzity v Liberci a řady dalších významných institucí.

Akce je určena pro širokou veřejnost.

LB/Jana Kodymová