Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přivolejme s jarem i naději je mottem Tulipánového měsíce, který v březnu vyhlašuje nezisková organizace Amelie

25. 02. 2020 | 14:02

„Přivolejme s jarem i naději“ je i letos mottem Tulipánového měsíce, projektu, který v březnu již poosmé realizuje nezisková organizace Amelie,z.s. Projektem chce upozornit na potřebu podpory onkologicky nemocných a jejich blízkých nejen v oblasti léčby, ale i v psychosociální rovině.

Konkrétně v libereckém regionu jsou po celý měsíc březen vyzdobena obrázky dětí onkologická oddělení nemocnic v Liberci a Jablonci nad Nisou a obchodní centrum FORUM. S nabídkou bezplatných služeb pro onkologicky nemocné a jejich rodiny se mohou lidé seznámit 5. března v Centru Amelie v rámci Dne otevřených dveří či po celý měsíc březen v obchodním centru FORUM. S letáky Amelie se obyvatelé Liberce setkají rovněž ve vozech MHD, kde Amelie získala bezplatně prostor díky podpoře města Liberec. V prostorách Komplexního onkologického centra v Liberci proběhne pro pacienty vystoupení dětského pěveckého sboru Slunečnice při ZŠ Švermova, pásmo scének a písniček dětí ze školy U školy a výtvarná dílna s pacienty.

„Onkologická léčba je náročná a stresující, a proto se snažíme nemocným zpříjemnit pobyt v nemocnici a nabídnout program, který je na chvíli může odvést od jejich starostí a obav“ říká koordinátorka Centra v Liberci Mgr. Petra Kuntošová.

Na podporu bezplatných služeb pro onkologicky nemocné a jejich blízké se uskuteční dvě sbírkové akce – prodej tulipánů k MDŽ v obchodním centru FORUM a jednodenní charitativní cvičení v zapojených fitness centrech, kdy výtěžek ze vstupného půjde na podporu bezplatných služeb pro onkologicky nemocné a jejich blízké.

„Cílem Tulipánového měsíce je i zvýšení informovanosti mezi veřejností o fungování organizace v Liberci, která může pomoci v situaci, kdy do života rodiny vstoupí rakovina. Nemocní i jejich blízcí od nás mohou získat bezplatné sociální poradenství (např. v oblasti důchodů, zaměstnání či nároků na dávky), psychologické konzultace či se účastnit našich jednorázových či opakujících se aktivit jako je např. plavání, cvičení, tvoření a další“, dodává Kuntošová

Tulipánový měsíc je realizován pod záštitou PhDr. Mgr. Ivana Langra, náměstka primátora pro kulturu, školství, sociální věci a cestovní ruch města Liberec.

Více o Tulipánovém měsíci na: https://www.amelie-zs.cz/pomoc-pro-zivot-s-rakovinou/tulipanovy-mesic/tulipanovy-mesic-2020/

TZ