Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Rybalka fotbalový Liberec pozdravil z Ukrajiny, stadion U Nisy uvítal jeho rodiče, kteří uprchli před válkou

02. 04. 2022 | 17:50

Diváky na stadionu U Nisy před zápasem s Teplicemi prostřednictvím videa z Ukrajiny pozdravil bývalý hráč libereckého Slovanu Sergej Rybalka, který včera oslavil 32. narozeniny. Přejeme na dálku hodně sil, vzkázal liberecký fotbalový klub na svém twitterovém účtu.

Rybalkovi
Rybalkovi na stadionu, kde hrával jejich syn. Foto: twitter Slovan Liberec

Tamtéž klub uvedl, že na stadionu U Nisy dnes diváci a činovníci přivítali Sergejovy rodiče, kteří před válkou z Ukrajiny uprchli k nám do Liberce.

Zdroj: twitter Slovan Liberec

Sergej Rybalka zářil na ligových pažitech v České republice rok a půl. V Liberci si udělal skvělé jméno a zařadil se mezi nejlepší hráče soutěže v té době. To bylo v letech 2013 a 2014.

Ukrajinský středopolař přišel na sever Čech na hostování v lednu 2013, půl roku po zisku prozatím posledního libereckého titulu. Slovan jej získal z Dynama Kyjev, kde se vědělo, že je Rybalka velký talent, nicméně nebylo možné mu dopřát prostor.

V Liberci však prokázal, že se jedná o velmi schopného hráče. Prakticky ihned po svém příchodu se zařadil mezi klíčové postavy a podával vynikající výkony. Během své první sezony zvládl odehrát 18 soutěžních utkání pouze za půl roku, vstřelil 2 branky a přidal 2 asistence. Pomohl k třetímu místu v ligové tabulce, což znamenalo boj o evropské poháry.

A právě druhá sezona byla pro Rybalku naprosto vynikající. Nastoupil do 33 soutěžních duelů, vstřelil 8 branek a přidal 3 asistence. Skvělé výkony podával zejména v Evropské lize, kde s Libercem dokráčel až do šestnáctifinále. Celkově tak ze Slovanu odešel se skvělou vizitkou 11 vstřelených branek a 5 asistencí v 55 soutěžních duelech.

Poté se Ukrajinec vrátil do Dynama Kyjev a jeho hráčská kariéra napsala další kapitoly.

Zdroj: www.ruik.cz