Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Sběrný dvůr v Liberci se otevřel pro veřejnost už v pondělí, umožnila to přijatá opatření v souvislosti s koronavirem

07. 04. 2020 | 19:01

AKTUALIZOVÁNO: Sběrný dvůr v Liberci se pro veřejnost otevřel už v pondělí, umožnila to přijatá opatření. Na základě zmírnění vládních nařízení v souvislosti s koronavirem se je chystají zprovoznit i další města v Libereckém kraji. Ve středu se otevře sběrný dvůr třeba v České Lípě nebo Turnově na Semilsku, od čtvrtka také v Novém Boru na Českolipsku. Vyplývá to z údajů na radničních webech.

odpady kontejner s 20180422 122452
Ilustrační foto

Sběrné dvory byly uzavřené od poloviny března v rámci opatření, jež mají zamezit šíření koronaviru. V liberecké Ampérově ulici v Průmyslové zóně - Jih v minulých týdnech fungoval jen pro firmy a podnikatele, od pondělí tam mohou odkládat odpad i obyvatelé města. Umožňují to přijatá opatření. Do areálu může jen omezené množství lidí najednou a vykládání odpadu musí každý zvládnout sám. "Aby naši pracovníci přišli minimálně do kontaktu s potenciálně nakaženým odpadem," uvedl jednatel společnosti FCC Liberec Petr Grof, jež dvůr provozuje. Pro veřejnost je sběrný dvůr otevřený zatím mezi 7:00 až 12:00.

Sběrný dvůr se chystá od středy zprovoznit například Česká Lípa, otevřeno bude denně mimo svátků a neděle mezi 7:00 a 19:00. I tam bude regulován počet lidí v areálu a lidé by měli vystupovat z auta až u kontejneru, kde budou vyhazovat odpad. Provoz ve středu zahájí také sběrný dvůr a kompostárna v Turnově, otevřeno bude mít v pracovních dnech od 9:00 do 17:00 a v sobotu mezi 8:00 a 12:00.

Ve čtvrtek otevřou sběrný dvůr také v Novém Boru. Nově budou moci v pondělí a v úterý služeb sběrného dvora využívat pouze právnické osoby. "Pro občany je provozní doba vyhrazena ve středu a ve čtvrtek a v sobotu dopoledne," řekla mluvčí radnice Radmila Pokorná. O velikonočních svátcích - v pátek a v pondělí zůstane sběrný dvůr zavřený.

čtk