Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Schodiště vedoucí do budovy historické radnice je ode dneška ve výstavbě. Do objektu lze vstoupit dvěma bočními vchody

17. 06. 2024 | 8:29

Kompletní renovací projde během letošního léta schodiště před hlavním vstupem do historické radnice Práce začnou dnes a potrvají do letošního října, informuje FB profil Liberec.cz. Schodiště bude po dobu rekonstrukce uzavřeno a do radnice, jež patří mezi národní kulturní památky, se veřejnost dostane oběma bočními vchody

LBradnice schody
Hlavní vchod do liberecké radnice bude do konce října nepoužitelný. Foto z FB Liberec.cz

Původní vstupní schodiště z roku 1892 je ve špatném stavu. V důsledku rozpadu cihlové dozdívky pod ním jsou schody propadlé a vybočené. Stávající schodiště bude kompletně rozebráno, budou vystavěny nosné konstrukce a položeny zpět upravené a restaurované schodišťové stupně. Vše s cílem navrátit schodišti podobu z doby výstavby.

mapka z FB Liberec.cz

Staveniště bude oploceno a zakryto velkoplošným bannerem s vyznačením směru náhradního vstupu do budovy. Celá oprava by měla trvat čtyři měsíce. Je počítáno i s technologickými lhůtami, které na několik dní přeruší práce na staveništi. Kameníci si kamenné prvky na úpravu budou odvážet, v rámci možností tak bude omezen hluk a prašnost.

Zdroj: FB Liberec.cz