Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

SeneCura Dance aneb když klienti tančí. V domově pro seniory zažili netradiční zahradní slavnost 

13. 10. 2022 | 5:48

Zahradní slavnosti v SeneCura SeniorCentru Liberec se nesou vždy v tematickém duchu. A protože tanec spojuje všechny generace, letošní originální program pojali v domově formou taneční soutěže. Cílem slavností je zejména setkat se s rodinami klientů, sousedy a přáteli, ideálně během krásného letního počasí.

A tentokrát se to vskutku vydařilo, akce se zúčastnilo přes 130 lidí. Celou akci zahájila ředitelka SeneCura SeniorCentra Liberec Lucie Čechová, a po úvodu mohl začít pestrý program. V centru dění byl přitom většinou právě tanec - vystoupila děvčata z taneční skupiny “Takt” či břišní tanečnice z “Oriental Dance Studia Farah”.

Představení si připravili také klienti domova, kteří vystoupili během dne hned několikrát. „Klienti trénovali pod vedením aktivizačních pracovníků dvakrát týdně po dobu tří měsíců. Bylo to náročné, neboť se zároveň připravovali na "seniorské Olympijské hry", které se konaly v polovině srpna," říká sociální pracovnice Hana Zummerová.

O zábavu se postaral také kouzelník Přemek Rajdl, vystupující pod uměleckým jménem "Magic".  Předvedl neuvěřitelné triky, kterými pobavil i ohromil přítomné hosty. Závěr dne patřil volné zábavě při kytaře, zpěvu a tanci.

Samozřejmostí bylo kvalitní občerstvení, na kterém si během podobných událostí v SeniorCentru Liberec dávají záležet. Tentokrát bylo přizpůsobené slunečnému počastí, v nabídce byly různé druhy ovocných chlazených nápojů, voda s citronem a mátou, ovocné i alkoholické pivo či chlazené bílé víno, kávy. Dále pak zmrzlina, několik druhů sladkých i slaných zákusků, saláty a pečené maso.

Kromě klientů a jejich rodin se slavnosti zúčastnili i dobrovolníci z organizace ADRA, se kterou domov v Liberci aktivně spolupracuje.

SeneCura SeniorCentrum Liberec nabízí sociální služby Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem (zaměřený na péči o seniory trpící Alzheimerovou chorobu či jinou formou demence). Svým klientům zde zajišťují péči 24 hodin 7 dní v týdnu. Kromě zdravotní, ošetřovatelské a sociální péče nabízí domov širokou škálu doplňkových služeb i bohatý výběr volnočasových aktivit, má i vlastní fitness, kapli nebo kadeřnictví. Podporuje mezigenerační setkávání a jeho cílem je stát se komunitním centrem a rozvíjet soužití klientů, jejich příbuzných, zaměstnanců SeneCura, dobrovolníků a veřejných orgánů. Zařízení SeneCura jsou založena na partnerství, spolupráci, inovacích, kvalitní péči, ale i na vysoké kvalitě života ve stáří, v současné době je jich v provozu 17 a další jsou ve výstavbě.

TZ/SeneCura SeniorCentrum Liberec