Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Skiareál Ještěd v Liberci vylepšil před sezonou doplňkové služby, investoval 15 milionů Kč

21. 11. 2019 | 11:48

Skiareál Ještěd v Liberci před sezonou vylepšil doplňkové služby - v gastroprovozu a na lyžařském cvičišti pro děti i dospělé. Koupil také novou rolbu. Před sezonou investoval zhruba 15 milionů korun. Ceny skipasů se nezměnily, celodenní bude stát 590 korun. Středisko se ale vrací u denního lyžování k provozní době od 8:30 do 16:00, v minulé sezoně to bylo od 8:00 do 15:00. Novinářům to dnes řekl ředitel skiareálu Jakub Hanuš.

ještěd Mustky-06
Foto: Mad

"Máme pro to několik důvodů. Prvním je, že dáváme znovu možnost nadšencům pro odpolední lyžování, aby si po práci nebo po škole přišli k nám zalyžovat," uvedl Hanuš. Další důvodem je podle něj změna skladby ceníku, kdy čtyřhodinovou jízdenku nahradí tříhodinová s rozdílnou cenou pro dopolední a odpolední lyžování.

Ve skiareálu na Ještědu je přes devět kilometrů tratí se třemi lanovkami a pěti vleky. Loni ve středisku přivítali zhruba 65.000 lyžařů, meziročně jich přibylo asi 8000. Letos si roční permanentku koupilo zatím 1100 lidí, loni jich bylo 1350. V letošní sezoně budou mít podle Hanuše jiné priority při zasněžování. Dosud se jako první zasněžovala osvětlená sjezdovka F10 pod kabinovou lanovkou, nově to bude nejdelší sjezdovka v areálu Skalka. Je dlouhá zhruba 1,5 kilometru a lyžaři v areálu nejvíce využívaná. "Určitě to přispěje k většímu komfortu našich lyžařů na začátku sezony. Nemusí složitě přejíždět na horní parkoviště u můstků," uvedl Hanuš. Tato změna má místní také přimět k tomu, aby na Ještěd tolik nejezdili auty. "Chceme, aby Liberečané jezdili tramvají, tak jako to bylo třeba u mě v dětství," dodala za skiaráel Renata Balašová.

Podle Hanuše letos také investovali do rozšíření a vylepšení cvičné plochy zvané Maxiland, která je u konečné tramvaje. Cvičiště je na ploše 8000 metrů, loni bylo sotva poloviční. "Kromě dvou pojízdných pasů nám už na místě stojí klasický vlek o délce 100 metrů typu Poma. Rozhodli jsme se také, že tam vytvoříme koridor pro oblíbené sáňkování. Ukázalo se nám v minulé sezoně, že tam poptávka je," uvedl Hanuš. Na cvičišti je i malý dětský snowpark, vstupné do Maxilandu zůstane ve výši 290 korun.

Středisko letos navázalo spolupráci se školkami a školami při pořádání lyžařských kurzů, podle Hanuše již mají zaplněné všechny termíny na leden. Skiareál vylepšil i gastroprovozy, na rodinných Pláních je nové občerstvení s terasou u výstupu z lanovky Skalka, velká zastřešená terasa vznikla u dolní stanice a venkovní sezení přibylo u restaurace u můstků.

čtk