Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Sportovní veletrh Sport Live odstartoval sezónu 2023/2024. Užilo si jej 9000 tisíc návštěvníků

10. 09. 2023 | 7:15

Sportovní veletrh Sport Live odstartoval sezónu 2023/2024
Veletrh Sport Live letos dosáhl dospělosti a svůj 18. ročník zahájil 9. 9. 2023 v 9:00. Sportovní veletrh se konal až do 16:00 v libereckém Sport Parku a Home Credit Areně. Slunečné sobotní odpoledne si díky bohatému programu užilo 9000 tisíc návštěvníků.

sport2
Foto: Milan Bejbl

 Ti si mohli během dne vyzkoušet nepřeberné množství sportů a užít si tak spoustu zábavy. Na programu se podílelo přes 84 sportovních klubů a organizací. Jedna z největších sportovních událostí na severu Čech tímto dnem odstartovala sportovní sezónu 2023/2024.

Letošní program byl nabitý oblíbenými stálicemi i spoustou novinek

„Spolupráce s libereckými sportovními kluby se nám letos opravdu vydařila. Letos jsme přivítali rekordní počet návštěvníků, což byl náš cíl. Naším cílem bylo připravit takový veletrh, během kterého si každý užije dostatek zábavy, zasportuje si a možná nakonec najde nový oblíbený koníček, kterému se bude moci nadále věnovat a to se nám povedlo,“ dodává za celý tým manažerka veletrhu Sport Live Tereza Matulová.

Foto: Milan Bejbl

Na veletrhu jsme potkali mnoho známých tváří, které se v našem areálu pravidelně pohybují,
např. trenéra HBC Liberec Lukáše Novotného: „Svaz hokejbalu si vybral Home Credit Arenu a Sport Park, protože je velice komplexní a během mistrovství světa zde byli dokonce tři plochy na hru. S mistrovstvím a jeho návštěvností jsme byli velice spokojeni, finálový den se přišlo podívat kolem 2 tisíc lidí. Veletrh Sport Live využíváme každoročně jako fantastickou náborovou akci. Většinu svých členů jsme získali právě tady.“

Veletrh odstartoval tradičním náborem malých tygříků do akademie Bílí Tygři Liberec na ledové ploše Home Credit Areny. Následně byla představena jedna z letošních novinek, a to veřejný trénink A-týmu Bílých Tygrů Liberec, pod vedením kouče Filipa Pešána. Následně se odehrál hrál ligový zápas tygřích juniorů proti týmu HC Verva Litvínov. V 15:00 byla zahájena sezóna veřejného bruslení.

Foto: Milan Bejbl

Návštěvníci si mohli také vyzkoušet specializovaný hokejový trénink ve virtuální realitě v Sense Areně nebo si nechat podepsat dres od svého oblíbeného tygra, kteří měli před zahájením extraligové sezóny autogramiádu.

Vzhledem k tomu, že se loni do programu zapojilo několik novinek, které se dočkaly velice kladného ohlasu, byly zapojeny do programu i letos. Návštěvníci si tak mohli zahrát jedny z nejoblíbenějších PC her s profesionálními hráči české esportové jedničky SINNERS Esports, jejichž gaming zóna byla otevřena v ČS Klubu po celý den. Na programu se znovu objevil také SPORT FILM v doprovodu Gabriely Soukalové, která měla mezi 10:00 a 11:00 na stánku rozhovor a autogramiádu. Fanoušci sportovních filmů měli na místě exkluzivní možnost zakoupit zvýhodněné vstupné na Mezinárodní festival sportovních filmů.

Během veletrhu se představili i závodníci BMX & MTB během exhibice na cycology airbagu. Letos poprvé nás poctilo svou účastí studio Airko Liberec se svou Pole Dance show, která rovněž byla k vidění několikrát v průběhu dne v ČS Klubu. Poprvé se také předvedli čtyřnozí závodníci se svými páníčky vedle tenisových kurtů, kde se proháněli přes překážky na naučené povely v dopoledním i odpoledním čase. Tato menší ukázka proběhla v rámci pořádání Mistrovství světa v agility od 4. do 8. 10. v Home Credit Areně.

Součástí veletrhu byl také tradiční Kooperativa sportovní víceboj, během nějž děti plnily různé úkoly na stanovištích vybraných sportovních klubů a následně si mohly vyzvednout zajímavou odměnu za své úsilí. Kromě toho se konalo několik dalších závodů a zápasů na atletickém stadionu a na hlavním fotbalovém hřišti. V doprovodném programu nechyběly ani skákací hrady, lezecká stěna nebo závodní rally vůz a mnoho dalšího. Událost moderovala ostřílená dvojice Jan Bažant a Jan Havlíček.

TZ Sport Patk LIberec/Erwin Gottštein