Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Technické služby hledají ředitele ve výběrovém řízení, dočasný šéf má za úkol provést bezproblémovou transformaci

21. 02. 2020 | 14:35

Rada města Liberce souhlasila s vyhlášením výběrového řízení na obsazení funkce ředitele společnosti Technické služby města Liberec, p.o. , a zároveň jmenovala výběrovou komisi pro výběrové řízení. K 1.1.2020 byla do obchodního rejstříku zapsána nová příspěvková organizace města, a to Technické služby města Liberce, p.o. Ta potřebuje stálého ředitele, protože radní Michal Hron (SLK) funkci vykonává dočasně a na třetinu úvazku. Jeho stěžejním úkolem je provést bezproblémovou transformaci.

TSML4
ilustrační foto: FB TSML

Sídlo příspěvkové organizace je na stejné adrese jako doposud existující akciová společnost Technické služby města Liberec, a.s., která nadále, se stávajícím managementem, vykonává agendu a služby pro statutární město.

Po dobu přípravy transformace akciové společnosti na nově vzniklou příspěvkovou organizaci mají obě sídlo na stejné adrese, tedy v Erbenově ulici 376/2 v Dolním Hanychově.

Rada města na začátku ledna jmenovala a pověřila Michala Hrona, člena Rady města Liberce a Zastupitelstva města Liberce, aby připravil veškerou legislativu k transformaci akciové společnosti na příspěvkovou organizaci. To konkrétně znamená přechod přibližně 150 současných zaměstnanců TSML, a.s., a také převod majetku TSML, a.s., do příspěvkové organizace města.

Projekt přeměny je v plánu na červen 2020. Do té doby je Michal Hron jediným zaměstnancem TSML, p.o., s pracovním úvazkem 13 hodin týdně. Mandát ředitele společnosti TSML, p. o., Michala Hrona, je tedy dočasný. Nyní je vyhlášeno výběrového řízení na stálého ředitele TSML, p. o., s předpokládaným termínem nástupu od června 2020. V této fázi plynule přejde vykonávání veškeré agendy a prací pro město na příspěvkovou organizaci. Nedojde tak k narušení dodávky služeb.

LB/Jana Kodymová