Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Tradiční veletrh práce a vzdělávání EDUCA ONLINE slaví úspěch a potrvá do konce února. Na web zavítalo 100 tisíc návštěvníků

27. 01. 2021 | 19:25

Nová podoba tradičního veletrhu práce a vzdělávání – EDUCA ONLINE – slaví úspěch. Během čtyř měsíců navštívilo web www.educaliberec.cz více než 100 tisíc návštěvníků, kteří na něm získali cenné informace pro svou lepší budoucnost. Veškerý obsah je možné zhlédnout do konce února.

educa IMG 8652
Foto: www.educaliberec.cz

Když pandemie koronaviru zamíchala organizátorům s plány, tradičně třídenní veletrh práce a vzdělávání EDUCA MYJOB Liberec se z Home Credit Areny úspěšně přemístil do online prostředí. Zde se stal naprosto plnohodnotnou náhradou podzimní EDUCY a v mnohém ji ještě rozšířil – dokonce se ze tří dnů protáhl na celé čtyři měsíce!

Stěžejní součástí EDUCY ONLINE byl online katalog zapojených středních škol a firem, který nahradil klasickou prezentaci v Home Credit Areně. Na webových stránkách veletrhu se návštěvníkům představilo více než 50 škol, které leckdy ukázaly díky online podobě mnohem více ze svého chodu a zázemí, než je obvyklé přímo na veletrhu. Firmy, které se staly partnery veletrhu, využily kromě standardní formy prezentace nové prvky veletrhu, jako podcasty, které byly vedeny s jednotlivými zástupci firem, což přineslo velký ohlas.

Veletrh byl navíc v říjnu zahájen živým vysíláním dvou studií – STUDIA EDUCA a EDUCA UP, která byla plná důležitých a inspirativních rozhovorů s osobami z oblasti nejen vzdělávání a trhu práce. Záznamy obou vysílání jsou dostupné po celou dobu konání veletrhu, stejně jako 9 dílů EDUCA podcastu, ve kterém byli představeni zástupci nejzajímavějších škol a zaměstnavatelů z Libereckého kraje. Na online EDUCE navíc nechyběla ani oblíbená soutěž EDUCA PRESS PHOTO či časopis EDUCAZÍN, který si letos každý mohl prolistovat také online.

EDUCA ONLINE pokračuje až do konce února 2021!

„Povedlo se nám realizovat veletrh, který byl pro všechny zájemce a návštěvníky velmi hodnotný, přestože nebylo umožněno jeho konání ve fyzické podobě. Stránky Educy a studia navštívilo více než 100 tisíc unikátních návštěvníků a z jejich reakcí víme, že oceňují především možnost opakovaně se vracet k publikovaným materiálům, které žáky provádějí výběrem střední školy. I proto jsme se rozhodli, že veletrh ještě prodloužíme až do konce února,“ uvedl Lukáš Přinda, jednatel společnosti SFM Liberec, která stojí za pořádáním EDUCY ONLINE i veletrhu EDUCA MYJOB Liberec.

Veškeré části veletrhu tak zůstávají přístupné o měsíc déle i pro ty, kteří se budou chtít o výběru střední školy rozhodnout na poslední chvíli – přihlášky na střední školy lze totiž podávat až do 1. března 2021. Celý obsah veletrhu si můžete stále prohlédnout na www.educaliberec.cz a na facebookové stránce EDUCA MYJOB Liberec.

A jaká byla EDUCA ONLINE v číslech?

  • 4 měsíce, po které se zájemci mohli s jejím obsahem seznámit.
  • 2 živě vysílaná studia STUDIO EDUCA a EDUCA UP, na jejichž vzniku se podíleli i studenti libereckého gymnázia Doctrina a Smíchovské střední průmyslové školy.
  • 9 dílů podcastu EDUCA podcast s inspirativními hosty.
  • Více než 50 zapojených škol nejen z Libereckého kraje.
  • 100 000+ návštěvníků webu www.educaliberec.cz, kteří na něm získali cenné informace pro svou lepší budoucnost.

TZ/Pavlína Tomisová