Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Tým libereckého science centra se představí v Číně na mezinárodním vědeckém festivalu

10. 05. 2019 | 5:00

Tým popularizátorů vědy a techniky z libereckého science centra iQLANDIA odjede příští týden do Číny! Českou republiku bude reprezentovat na mezinárodním vědeckém festivalu Science and Technology Week, který se bude konat od 18. do 25. května 2019.

IQpára
Foto: iQLANDIA

Akce probíhá na nejrůznějších místech po celé zemi. Loni jsme se úspěšně představili v Šanghaji, letos nás čeká centrum hlavního dění – Peking, kde návštěvníkům předvedeme pokusy zaměřené na optiku a optické iluze. Těšit se tak mohou na práci s optickými čočkami, termokamerou, menší děti budou vytvářet zrcadlová bludiště,“ říká Ondřej Votruba, manažer projektů centra a člen výpravy.

Svůj program iQLANDIA doplní populárním spektakulárním vystoupením – akční Science show plnou ohňů, blesků a kouře. Cílem akce je navázat spolupráci s ostatními národy a institucemi a podělit se tak o zkušenosti, jakým způsobem vědu přiblížit široké veřejnosti. „V těchto dnech jsme v Liberci dokonce podepsali s hlavním pořadatelem festivalu – organizací Beijing Academy of Science and Technology – Memorandum o spolupráci v oblastech vědy, technologií a inovací, a to na tři roky,“ dodává Ondřej Votruba.

TZ