Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Liberci se po odstávce otevře městský bazén, s novým provozovatelem. Tobogan je provozuschopný, hlásí

07. 01. 2022 | 16:44

V Liberci se v sobotu po týdenní odstávce pro veřejnost znovu otevře městský bazén. Nově ho provozuje městská organizace Bazén Liberec. Ceník, služby i otevírací doba zůstaly stejné. V provozu bude i tobogan, který úspěšně prošel v tomto týdnu revizí. ČTK o tom dnes informoval provozní ředitel Bazénu Liberec Leoš Borkovec.

bazenIlustrHolka
ilustrační foto

"Tobogan je provozuschopný. Prošel pravidelnou tříletou kontrolou s posouzením bezpečnostních rizik," řekl Berkovec.

Liberecký plavecký areál postavený podle návrhu architekta Pavla Švancera je v provozu od roku 1984. Jsou tam tři bazény včetně padesátimetrového, dva tobogany, vířivky, skluzavka, sauny, Kneippův chodník a další atrakce. Nového provozovatele má plavecký stadion po 27 letech. Před tím se o něj starala společnost Ještědská sportovní, která už v této činnosti nechtěla dát pokračovat. Nový provozovatel převzal většinu jejích zaměstnanců, kteří v areálu pracovali, zhruba 50 lidí. Jedinou novinkou je zatím roční permanentka za 3900 korun pro dospělé a za 2900 Kč pro děti. "Zatím si ji zakoupilo 54 lidí," uvedl Borkovec.

Městská společnost by měla bazén provozovat až do chystané kompletní modernizace. Plavecký areál ji nutně potřebuje - důležitá technologická zařízení sportoviště dosluhují, střechou zatéká, nevyhovující je zasklení budovy a vana hlavního bazénu prosakuje. Podle původních plánů radnice měla být modernizace bazénu už několik let hotová, začne ale zřejmě nejdřív roce 2023. Rozpočet města na tento rok s ní nepočítá. Náklady na rekonstrukci odhaduje radnice na 820 milionů korun, financování zatím zajištěné nemá, což opozice kritizuje.

čtk