Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Večer v Naivním bude v trampském stylu a s jazzovým koncertem seskupení Ničí Quartet

19. 04. 2022 | 20:01

Večer v trampském stylu a navíc s koncertem připravilo na čtvrtek 21. dubna Naivní divadlo Liberec. V rámci tradičních Večerů v Naivním si tentokrát diváci od 19:30 hodin užijí loutkovou komedii O hodině navíc aneb Potlach v hustníku, na kterou naváže koncert v podání mladého libereckého jazzového seskupení Ničí Quartet.

naivní dscf4161
Foto - zdroj: www.naivnidivadlo.cz

Děj inscenace, která v NDL vznikla v roce 2018 u příležitosti 100. výročí trampingu v Čechách (pod vedením plzeňského režiséra Tomáše Dvořáka), se odehrává uprostřed hlubokého lesa, v trampské osadě, kde se právě koná sraz trampů, řečený potlach. Je říjen a trampové jako každý podzim zavírají les před blížící se zimou. Tato noc je však výjimečná ještě něčím jiným… mění se čas. A právě ve chvíli, kdy dojde k onomu magickému okamžiku a ručičky hodin se vrátí o hodinu zpátky, prožijí trampové jedno velké a těžko uvěřitelné noční dobrodružství. Kromě notné dávky humoru budou k vidění také krásné ručně řezané marionety a k poslechu živě zpívané písničky v podání celého hereckého souboru pod vedením skvělého muzikanta Míry Ošance.

Představením ovšem hudební zážitky zdaleka nekončí. V klubu Naivního divadla se následně představí Ničí Quartet, jazzové seskupení mladých nadějných muzikantů z Liberce, jejichž repertoár tvoří převážně jazzové standardy a nově také autorská tvorba.

O hodině navíc, foto: Josef PtáčekNičí Quartet

Jedná se o čtyřčlenné jazzové seskupení skládající se z mladých nadějných muzikantů z Liberce. Ničí Quartet se může pochlubit jak sólovými úspěchy jednotlivých hráčů v různých významných hudebních soutěžích (1. Místo v soutěži základních uměleckých škol ve hře na klavír, 1. Místo v soutěži základních uměleckých škol v souborové hře na bicí nástroje,…) tak i například vystupováním na různých akcích po Liberci a jeho okolí (Vánoční trhy na náměstí Dr. E. Beneše,...) Repertoár je tvořen převážně jazzovými standardy a nově také autorskou tvorbou.

Zpěv - Adam Jánský

Piano - Filip Baader

Baskytara - Matěj Janoušek

Bicí nástroje - Ladislav Nič

Ničí Quartet, promowww.naivnidivadlo.cz