Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Vedoucí projektu Bloom Together reprezentovala TULIPAN na prestižním mezinárodním Moonshot kempu

10. 08. 2024 | 15:59

Diskuzní panel s prezidentem ČR Petrem Pavlem na Pražském hradu, setkání s indickou mahárání (její výsostí) Radhikaraje Gaekwad či českým ministrem dopravy Martinem Kupkou, návštěva Lobkowiczkého paláce, zámku Nelahozeves a festivalu Colours of Ostrava, workshop v soukromém výukovém vlaku na trase Praha – Ostrava, ale třeba i chůze po žhavých uhlících. To vše a mnoho dalších dílčích zážitků má za sebou naše kolegyně Michaela Svoboda, která se v červenci coby vedoucí projektu Bloom Together zúčastnila mezinárodního Moonshot Young Leaders Camp 2024 pro mladé lídry a inovátory v Praze a Ostravě. To vše pod patronátem a s osobní účastí Yemiho A. D., zakladatele prestižní Moonshot Platform.

tulipan 454267821 911519441017537 3705160139592391277 n
Foto - zdroj: Facebook/Sdružení TULIPAN

Míša totiž senzačně uspěla v ostré konkurenci 500 přihlášených ze 70 zemí světa a organizátoři z Moonshot Platform ji vybrali jako jednu z několika desítek nejzajímavějších mladých osobností, s čímž se pak vázala pozvánka na kemp. Moonshot Young Leaders Camp 2024 se uskutečnil v rámci letošního ročníku Moonshot Awards a byl prvním společným setkáním vybraných mladých lídrů a inovátorů, kteří měli možnost potkat se s významnými osobnostmi a mentory z celého světa, od kterých získávali cenné rady, poznatky a know-how. A občas museli opustit svou komfortní zónu. Například když v rámci workshopu zaměřeného na ovládání a přijetí strachu došlo na chůzi po žhavém uhlí nebo po skleněných střepech.

„Pořád jsem plná dojmů a zpracovávám to v sobě. Těch pět dní na Moonshot kempu bylo úžasných, ale zároveň dost náročných,“ naráží Míša na to, že několik dní v kuse mluvila s lidmi z celého světa téměř výhradně anglicky. „Všichni účastníci byli neskutečně zajímaví. Vždyť mezi nimi byly talentované mozky spolupracující s NASA, mimořádně nadaní chemici, experti v oblasti AI, ale třeba i architekti, kteří staví slumy v africké Keni. Mezi našimi mentory byl například úspěšný investor Chris Valeras, který je podle New York Times jedním ze stovky nejvýznamnějších obchodníků světa nebo Carla Piñeyro Sublett, bývalá hlavní viceprezidentka a marketingová ředitelka společnosti IBM. V podstatě každý, kdo se na kempu objevil, je ve svém oboru kapacitou, a to navzdory tomu, že některým z mladých inovátorů nebylo ještě ani osmnáct let,“ líčí Míša.

Nejen pro ni, ale pro celý TULIPAN je účast v letošním ročníku Moonshot Awards obrovským úspěchem. Jak vidno, neztratili jsme se ani mezi lidmi, kteří se chystají do vesmíru. „Měla jsem možnost mluvit o nás před talentovanými inovátory z celého světa, před světovými experty, úspěšnými byznysmeny a miliardáři, zkrátka před lidmi, kteří mají za sebou nebo ještě před sebou veleúspěšnou kariéru. A během celých pěti dnů jsem slýchala, že děláme v TULIPANu skvělé a inovativní věci,“ líčí Míša, která byla na kempu jedním z mála zástupců sociální sféry.

Celým Moonshot Young Leaders Camp 2024 provázel účastníky choreograf, herec, výtvarný umělec, performer a zakladatel Moonshot Platform Yemi A.D. Yemi, který má kořeny v Liberci, je velvyslancem cílů udržitelného rozvoje OSN pro ČR a v roce 2019 byl ministrem zahraničních věcí jmenován velvyslancem dobré vůle ČR. Krom jiného se věnuje práci se znevýhodněným dětmi v Indonésii, kde založil základní školu, v Indii, kde představil program pro děti s poruchou sluchu, nebo v Nigérii, kde založil program udělování stipendií EU talentovaným studentům. V České republice pracuje s dětmi se zdravotním postižením.

Moonshot Young Leaders Camp 2024 byl pro Míšu zkušeností a zážitkem na celý život. A zanedlouho by na něj mohla navázat, protože je reálná možnost, že právě účastníci kempu se na sklonku roku zúčastní slavnostního vyhlášení Moonshot Awards v americkém New Yorku.

Vítězové obdrží granty nebo finanční prostředky v rozmezí od 5 tisíc do 60 tisíc amerických dolarů, a to buď jako grant bez vlastního kapitálu, nebo investici založenou na vlastním kapitálu v celkové výši 100 tisíc amerických dolarů. Kromě toho bude až 100 kandidátů z užšího výběru pozváno k účasti v akceleračních programech, které zahrnují mentorství a integraci do prestižní komunity Moonshot.

„Chtěla bych organizátorům z Moonshot Platform moc poděkovat za tuhle příležitost a za to, že neberou vážně jen technologické obory, ale zajímají se také o sociální oblast, která je přitom často opomíjena. Ať už letošní Moonshot Awards dopadnou jakkoli, už teď je to pro mě ohromně cenná osobní zkušenost a pro projekt Bloom Together i celou naši organizaci obrovská prestiž,“ uzavírá Míša.

Více o našem projektu Bloom Together na: https://bloomtogether.cz/

Více o Yemiho projektu Moonshot Platform na: https://www.moonshotplatform.org/

TULIPAN/Jan Vrabec