Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Vytíženou silnici do zóny Sever v Liberci budou ode dneška stavbaři frézovat jen večer

27. 07. 2020 | 5:51

V Liberci dnes začnou práce na obnově povrchu Sousedské ulice, která je jednou z nejvytíženějších komunikací ve stotisícovém Liberci. Silnice je hlavní příjezdovou komunikací do obchodní a průmyslové zóny Sever a denně po ní projedou tisíce automobilů. Ve špičkách se tam často tvoří kolony, proto se radnice rozhodla frézování a pokládku nových povrchů posunout do večerních hodin. ČTK o tom informovala mluvčí magistrátu Jana Kodymová.

silniceLKtop
ilustrační foto: Silnice LK

"Měníme přístup k opravám frekventovaných silnic. Frézovat vozovky a záplatovat asfaltem budeme až v pozdních večerních hodinách a v noci. Prostě tak, aby tyto práce obyvatele Liberce i jeho návštěvníky na cestách nezdržovaly a neobtěžovaly. Předem se omlouváme za případný hluk a prosíme o toleranci a trpělivost," doplnil liberecký primátor Jaroslav Zámečník (Starostové pro Liberecký kraj).

V Sousedské ulici se bude pracovat od pondělí do konce července. Obnovou projde úsek od viaduktu k prvnímu kruhovému objezdu. Pracovat se bude vždy od 17:00 do 21:00, kdy je doprava v lokalitě méně intenzivní. V pondělí budou stavbaři frézovat od křižovatky k viaduktu a v úterý budou vyfrézovaná místa asfaltovat. Ve středu začnou práce v opačném směru. Po celou dobu prací tam budou dopravu řídit kyvadlově semafory.

Práce v Sousedské ulici nejsou jedinou akcí, která komplikuje dopravu v krajském městě. Jenou z největších je rekonstrukce v ulicích Klášterní a Jablonecké, kde se už od března pracuje na vodovodu, kanalizaci a plynovodu, opravy se do konce září dočkají i chodníky a veřejné osvětlení. Pracuje se i v ulicích U Opatrovny a U Krematoria v centru města.

Velkým omezením je v Liberci rekonstrukce silnice třetí třídy na Ještěd. Zcela neprůjezdný je od 20. července úsek z Horního Hanychova na Výpřež, takže z Liberce se nedá autem vyjet na vrchol Ještědu. Liberečané musí na kopec pěšky nebo kabinovou či sedačkovou lanovkou. Pro motoristy je vrchol dostupný jen z druhé strany Ještědského hřbetu od Křižan nebo Světlé pod Ještědem. Práce na rekonstrukci silnice skončí až příští rok.

čtk