Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zábava, objevování a spousta umění. Na příměstských táborech liberecké galerie zbývá už jen pár posledních míst

24. 07. 2024 | 5:42

Rodiče stále mohou své ratolesti přihlásit na příměstský tábor pořádaný Oblastní galerií Liberec, volná místa ale rychle mizí. První z táborů "Síla přírody v umění" je už plně obsazený, na druhém s názvem "Přitažlivá síla barev" jsou jen poslední dvě až tři místa. Přihlášku na něj lze nalézt na webových stránkách galerie.

Výstavou Dagmar Šubrtové, která zve k objevování síly přírody, je inspirovaný první z táborů. V průběhu celého týdne čekají na děti hry s různými materiály a technikami, zároveň se mohou těšit i na vytváření originálních děl inspirovaných přírodou. „Děti si například zahrají Botanické bingo. Jejich úkolem bude namalovat si 15 různých rostlin, ze kterých si vyberou jen deset. Ty následně budou hledat na různých místech naší galerijní zahrady. Vyhraje ten, který najde všechny,“ přiblížila edukátorka Oblastní galerie Liberec Daniela Kytlicová. Sílu přírody v umění budou děti objevovat od 5. do 9. srpna.

První z příměstských táborů zaujal natolik, že už je zcela obsazený. Na druhý s názvem "Přitažlivá síla barev" je ale stále možné se přihlásit. Tábor je propojený s aktuální výstavou Přitažlivost od Milana Housera. Děti se tu seznámí nejen s Houserovými experimenty s materiály a fyzikálními zákonitostmi, ale také se dozví mnoho dalších zajímavých informací k barvám obecně, barevným pigmentům a pojivům, o tom, z čeho se pigmenty připravují a jaký je proces jejich vzniku. Týden plný zábavy a objevování proběhne od 12. do 16. srpna. „Tábor je určený pro děti od 9 do 14 let. Přihlášku si mohou rodiče stáhnout na webových stránkách galerie. Kurzovné činí 1900 Kč a je potřeba ho uhradit nejdéle do 5. srpna. Máme ještě 2 až 3 volná místa, takže pokud máte zájem, neváhejte a přihlaste své dítě co nejdříve. Místa se totiž rychle plní,“ dodává druhá z edukátorek liberecké galerie Veronika Pouzarová.

Oblastní galerie Liberec ale nezůstává jen u dětí, aktivity má připravené také pro pedagogy. Ve dvou dnech vstoupí do světa, kde umění splývá s vědou. Stejně jako druhý příměstský tábor, je i tento učitelský workshop inspirovaný výstavou Milana Housera. Účastníci se dozví více o neštětcových technikách malby a dalších výtvarných postupech, které tento významný umělec používá. Zájemci se mohou zúčastnit jednoho, nebo i obou dvou workshopových dnů, volná místa stále jsou. Akce se bude konat 20. a 21. srpna. Více informací lze nalézt na webových stránkách www.ogl.cz.

TZ/Kateřina Třmínková