Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Závěrečný sobotní den Benátské! naservíruje ve Vesci hned 28 koncertů

27. 07. 2024 | 15:37

Sobota, závěrečný den Benátské! s Impulsem, naservíruje hned 28 koncertů a ten první ve 12:30 na TCN ENERGIE STAGE bude patřit Jiřímu Schmitzerovi, kterého Češi milují i pro jeho herecký talent. “Připravil jsem si nejen staré písně, ale i nové... Chybět nebude rozhodně "Bynďa", ale určitě bude chybět "Prdel", jelikož to sám bez rockového základu nezahraju,” prozrazuje Schmitzer, který na Benátské není poprvé a zřejmě ani naposled. “Moje první vzpomínka na Benátskou bylo překvapení, že mě tam někdo chce jako vystupujícího a to trvá dodnes,” dodává s introvertním humorem sobě vlastním.

benátská pá3 080A6278
Foto: Denisa Albaniová

Humorem, avšak extrovertním, je známý Petr Pečený, který vystoupí se svou kapelou Doctor PP a který je nejen na Benátské proslulý svou živelnou energií, vtipnými texty a láskou k rokenrolu. To ostatně dokazuje i jeho nejnovější singl Dítě Stounů, k němuž chystá videoklip s hercem Tomášem Jeřábkem.

"Jsem moc rád, že i v pátek přišlo tolik lidí a že na výročí Benátské! svou návštěvností 17 tisíc vytvořili rekord. Jsme také s týmem velice šťastní, že se koncert kapely Scooter podařil tak, jak měl. Úžasně dopadla i vystoupení Suzi Quatro a Slade a samozřejmě našich českých hvězd Divokej Bill, Buty, Ben Cristovao nebo Michal Hrůza se svojí Kapelou Hrůzy. Už se moc těšíme na závěrečný den s Marií Rottrovou, Wohnoutama, Jiřím Schmitzerem, Čechomorem, Pokáčem a spoustou dalších."

Než bude pódium patřit “Lady Soul” Marii Rottrové, zhostí se ho Sebastian, Pokáč a Wohnouti. Sebastian určitě nevynechá jeden ze svých největších hitů, píseň Toulavou, která na YouTube nasbírala přes 34 milionu zhlédnutí a v anketě Slavík získala cenu za nejstreamovanější skladbu roku. Pokáče v ten den čeká troják a velké přejezdy, což bývá nejen v horkém počasí náročné a vyžaduje to plánování každé minuty, ale na jeho vystoupení to ani tentokrát nebude znát. Jeho pohodovost je zkrátka magická.

Matěj Homola z kapely Wohnout přijede, stejně jako HP Baxxter ze Scooteru, na Benátskou jako novomanžel. HP má ale náskok, jelikož se ženil již potřetí, zatímco Matěj “teprve” podruhé.

Marie Rottrová si pro Benátskou! s Impulsem připravila galakoncert s Big Bandem Septet Plus Orchestra a hostem Petrem Němcem a zazpívá i písně, které ji vynesly na pomyslný Olymp. Můžete se tedy těšit na hudební klenoty jako například Lásko voníš deštěm, Ten vůz už jel, Skořápky ořechů, Markétka, Zřejmě letos nikde nejsou kytky nebo S tím bláznem si nic nezačínej. Tyto písně Marie Rottrové takřka zlidověly, a právě pro lidové písně má slabost následující kapela Čechomor, která koncertovala po celém světě.

ADIFEX STAGE v sobotu potěší hlavně fanoušky rapu, jelikož servíruje taková jména jako je Yzomandias + Nik Tendo, Sergei Barracuda, 58G, Robin Zoot, PTK nebo také Lipo, Earth a Sima.

Hudební stan nabídne tvorbu kapel a hudebníků Cigarette Pillowbag, Ondřej Fencl a Hromosvod, Vzpomínka na Marsyas, Luboš Pospíšil a 5P, Komunál a Insania.

Novými talenty na REC.STAGE pro sobotu budou Oty Johnny, Stany & Deynyel, Adovany, Limity a Circus Problem.

TZ/Nikol Klevcovova