Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zpátky do školy i do liberecké Papilonie. Návštěvníci zde najdou nový fotokoutek s popisy motýlů

30. 08. 2024 | 5:00

Léto sice pomalu končí, ale liberecký motýlí dům Papilonia funguje dál. Jen se z cíle prázdninových výletů stává ideální možností pro únik z každodenní reality, při kterém si odpočinou malí i velcí návštěvníci. Zároveň si užijí spoustu zábavy a dozví se řadu novinek i zajímavostí.
 

motýlC
ilustrační foto

Během týdne pak v Papilonii rádi přivítají školní i mimoškolní skupiny, na které čeká edukační i zážitková část.

Nový fotokoutek s popisy motýlů

Aby se každý z návštěvníků seznámil s motýly co nejlépe, může si všechny druhy prohlédnout jak naživo, tak na velké tabuli s jejich popisy. „V průběhu září chystáme pro návštěvníky novinku, a to fotokoutek s popisy motýlů. Dozví se tak místo jejich původu, rozpětí křídel nebo různá druhová specifika, kterých je v rozmanité říši motýlů opravdu hodně a spoustu dalších informací, na něž během školní výuky určitě nenarazí,“ říká Roman Štěpánek, provozovatel liberecké Papilonie. Stále je tedy co objevovat a samozřejmě se můžete i fotit, a to velmi stylově, s krásnými motýlími křídly.

Přes týden se školou, o víkendu s rodinou

Papilonia je dostupná všem bez ohledu na věk nebo pohlaví. Během září se přes týden opět těšíme na školní exkurze a o víkendu pak na návštěvy rodin, mladých párů nebo seniorů. Ať už tedy patříte do kterékoli kategorie, můžete se těšit na stovky nádherných motýlů z Jižní Ameriky, Subsaharské Afriky nebo Jihovýchodní Asie, které nikde jinde neuvidíte.

Foto: Papilonia Liberec

Konkrétní skladba druhů se často mění stejně jako podoba některých částí expozice, nudit se tedy nebudete ani při druhé nebo třetí návštěvě. Naopak můžete před ostatními členy excelovat tím, co všechno už o motýlech víte a třeba je to bude motivovat k vlastnímu poznávání tohoto pestrobarevného světa, který lidstvo fascinuje už odnepaměti. Až nyní ho ale máme možnost poznávat z tak bezprostřední blízkosti.

Za každého počasí

Velkou výhodou liberecké Papilonie je lokalita v centru města a také nezávislost na aktuálním počasí. Prostor se nachází přímo v nákupním centru Forum a má své vlastní mikroklima se stálou teplotou, která vyhovuje tropickým motýlům a umožňuje jim přeměnu z housenky i následný plnohodnotný život. Během toho mají jen dva úkoly, rozmnožit se, založit další pokolení a zdobit svou krásou okolní svět. Uzavřený prostor ani přítomnost lidí jim nijak nevadí, právě naopak, pozitivně reagují na barevné oblečení nebo vůni parfémů.

Zatímco v létě se přímo nabízí spojení návštěvy motýlího domu s celodenním výletem do nedalekých Jizerských hor, při podzimním ochlazení zde můžete přečkat deštivé odpoledne, které strávíte aktivní zábavou spojenou s nabíráním nových vědomostí. A potom stihnete ještě nákupy nebo prohlídku jiných libereckých atrakcí a památek. A pokud je všechny nestihnete, nic vám nebrání se do města pod Ještědem brzy zase vrátit.

Motýlí dům Papilonia Liberec je otevřen celoročně, denně od 9 do 20 hodin. Najdete ho v OC Forum Liberec (2. patro), Soukenné náměstí 2a.

Více informací: https://papilonia.cz/cs/kde-navstivit