Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Draci na Nových Hradech: Zatímco budou děti osvobozovat princeznu, popijí dospělí medovinu

17. 01. 2023 | 8:03

Na hradě a zámku Nové Hrady se usídlili draci. "Pojďte s námi do pohádky zachránit princeznu Laskonku, najděte zaklínadlo a pohádková odměna vás nemine. Na dospěláky čeká ochutnávka pravé starohradské medoviny, dozvíte se něco o historii hradu a nakonec Vás přijme na audienci samotný dračí král, Jeho Veličenstvo Rozumbraďák XVI.," zve hradní web.

StareHrady1
Foto z https://www.starehrady.cz/

Každou sobotu, neděli, o prázdninách a svátcích  Vás opravdová princezna, rytíř, čaroděj nebo čarodějnice provedou dračími pohádkovými okruhy. Na hradě a v pohádkovém sklepení a na hradní půdě se usídlili draci skalní, ohniví, vodní, lesní, noční, bahenní, píseční, sněžní, hromoví, zlatí, teplomilní, sklepní, smaragdoví, rubínoví a mnoho dalších pohádkových bytostí z pohádek čaroděje Archibalda I.

Na osobní audienci Vás ve své Dračí královské komnatě pak přijme i Jeho Veličenstvo Dračí král Rozumbraďák XVI. s dračí královnou jeho ženou Starostlindou a jejich dcerkami dračími princeznami Lajdalínou, Trajdalínou a Rozcaplínou. Pomozte nám zachránit princeznu Laskonku a nemine Vás ani pohádková odměna.

Pohádková zábava pro děti i dospělé - listopad,prosinec, leden, únor, březen.
Soboty, neděle, svátky a prázdniny -  otevřeno 10.00 - 17.00 hod. 
Jarní prázdniny - otevřeno každou středu, čtvrtek, pátek, sobotu a neděli - 10.00 - 17.00 hod.

Z historie hradu a zámku STARÉ HRADY:

Unikátní renesanční komplex je klenotem mírného údolí na jihu Českého ráje. Gotický hrad s rukopisem Petroparléřské hutě s přistavěným renesančním zámkem se půvabně snoubí a vytváří spolu malebný celek velkého historického významu.

https://www.starehrady.cz/