Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberecká zoo oslaví v sobotu 22. června Mezinárodní den žiraf

19. 06. 2019 | 11:07

Liberecká zoo zve na tradiční oslavy Mezinárodního dne žiraf, který symbolicky připadá vždy na nejdelší den v roce, na 21. června. Liberecká zoo ale svátek nejvyšších zvířat planety oslaví o den později, v sobotu 22. črvna 2019, kdy v zahradě proběhnou tři mimořádné komentované prohlídky zázemí pavilonu žiraf s hlavním zoologem zahrady, Lubošem Melicharem, a to v časech 10:00, 11:00 a 13:00 hodin.

žirafa Rothschildova
Foto: ZOO Liberec

Každé prohlídky se může zúčastnit pouze deset osob, a tak akce platí jen pro předem registrované návštěvníky. Zájemci se mohou hlásit na oddělení marketingu na telefonním čísle 773776464 ve všední dny, v čase od 08:00 do 15:00 hodin.

Cena komentované prohlídky je 50 Kč plus běžná vstupenka do zoo dle platného ceníku. Délka prohlídek je přibližně 40 minut. Sraz registrovaných účastníků proběhne vždy deset minut před zahájením prohlídky na prostranství za hlavním vstupem do zoo. Akce není vhodná pro děti do 7 let.

Mezinárodního dne žiraf vyhlásila mezinárodní organizace Giraffe Conservation Foundation (GCF) a snaží se upozornit na stále klesající počty žiraf ve volné přírodě.  Za posledních třicet let klesla populace žiraf ve volné přírodě o 40 procent a tito nejvyšší savci světa se ocitají na seznamu ohrožených druhů. V současnosti jich na naší planetě žije již méně než sto tisíc.

TZ/Barbara Tesařová