Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Libereckou místní organizaci hnutí ANO nově povede Marek Vávra, majitel frýdlantského pivovaru

01. 06. 2021 | 9:46

Místní sněm hnutí ANO v Liberci zvolil za svého předsedu majitele pivovaru Albrecht Marka Vávru. Nahradil tak Zuzanu Wudyovou, která vedla libereckou organizaci od června 2018. V rámci volby nového místního předsednictva delegáti sněmu zvolili i dva místopředsedy. Jedním z nich se stala Radka Loučková Kotasová, která aktuálně zastává pozici náměstkyně primátora pro strategický rozvoj a dotace. Druhým místopředsedou se pak stal jednatel soukromé firmy Vojtěch Prachař.

VavraPIvoMad
archivní foto Mad

„Liberec je největším městem v Libereckém kraji. V řadách libereckých členů hnutí jsou lidé, kteří chtějí pracovat pro občany a rozvoj města. Vnímám tuto změnu jako čerstvý vítr pro celou libereckou organizaci, ale současně je potřeba konstatovat, že dosavadní předsedkyně paní Wudyová, dala organizaci stabilitu. V předsednictvu organizace je zastoupena zkušenost, ženský element, kterého není v politice nikdy dostatek, a také mládí, které dokáže v mnohém vnést určitou lehkost a nový pohled na věc,“ konstatuje krajská předsedkyně hnutí Jitka Volfová s tím, že děkuje předchozímu vedení místní organizace Liberec za odvedenou práci a novému přeje mnoho sil a pozitivní energie.

Hnutí ANO má za sebou již téměř desetileté působení v Liberci, stalo se tak tradiční politickou silou. „V rámci vedení liberecké organizace se chci soustředit na větší prezentaci výsledků práce pro obyvatele města,“ doplnil Vojtěch Prachař, nově zvolený místopředseda místního předsednictva Liberec.

TZ ANO/Jana Hajná