Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Starostou Turnova zůstává Tomáš Hocke (Nezávislý blok). V čele města je už od roku 2013

24. 10. 2022 | 20:03

Starostou Turnova na Semilsku bude nadále Tomáš Hocke, lídr kandidátky vítězného uskupení Nezávislý blok. V dnešní tajné volbě mu dalo hlas 21 z 27 zastupitelů. V čele čtvrtého největšího města v Libereckém kraji je Hocke od února 2013. Koalici vytvořil Nezávislý blok s uskupením PROTO a s ODS, jež kandidovala s podporou KDU-ČSL.

hockeTomášTurnov
Znovu starostou. Tomáš Hocke je opět v čele Turnova. Foto z www.starostove-nezavisli.cz

Dohromady má 18 zastupitelů. Jde takřka o totožnou koalici jako v posledním čtyřech letech, jen místo Pirátů v ní jsou občanští demokraté.

V zastupitelstvu čtrnáctitisícového města je šest uskupení. Volby vyhrál Nezávislý blok s 33,08 procenta hlasů a získal devět mandátů. Druhé bylo ANO, které má šest zastupitelů. Místní uskupení PROTO získalo pět mandátů, občanští demokraté s podporou KDU-ČSL čtyři. Piráti mají v zastupitelstvu dva zástupce a Společně pro Turnov jednoho.

Rada města je na základě dnešního rozhodnutí zastupitelů opět devítičlenná, čtyři místa v ní obsadili zástupci Nezávislého bloku, tři PROTO a dva ODS. První místostarostkou bude nadále Petra Hloušková (Nezávislý blok) a druhým místostarostou zastupitelé zvolili Jana Lochmana (PROTO).

čtk