Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberecký radní Petr Židek nahradil v krajském zastupitelstvu poslance Petra Beitla (oba ODS)

30. 11. 2021 | 15:08

Předepsaným slibem proneseným po odeznění státní hymny zahájil éru krajského zastupitele liberecký radní Petr Židek (ODS). V krajském zastupitelském sboru nahradil staronového občanskodemokratického poslance Petra Beitla. Beitl se pozice vzdal na říjnovém jednání krajského zastupitelstva.

Petr Židek
Petr Židek složil slib krajského zastupitele. Foto: LK

Petr Beitl se rozhodl rezignovat i na post předsedy výboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu. "Chci se naplno věnovat práci v Poslanecké sněmovně, jsem ale připraven se jako poslanec dál podílet na projektech Libereckého kraje," řekl po své rezignaci před měsícem Petr Beitl.

Ten byl v nedávných parlamentních volbách krajským lídrem kandidátky SPOLU, v níž se ODS spojila s KDU-ČSL a TOP 09, a poslanecký mandát obhájil. "Chci se naplno věnovat práci v Poslanecké sněmovně, jsem ale připraven se jako poslanec dál podílet na projektech Libereckého kraje," řekl po své rezignaci před měsícem Petr Beitl..

Petr Židek (Mgr., MPA) je členem Rady města a Zastupitelstva města Liberec zvoleným za ODS. Je členem oblastní rady a předseda místního sdružení ODS. Minulý týden liberecká ODS oznámila, že Petra Židka zvolila lídrem kandidátky ODS v Liberci pro komunální volby, které budou příští rok na podzim.

V krajském zastupitelstvu nyní zasedají dva muži s příjmením Židek. Jmenovec Václav je uvolněným radním Libereckého kraje pro řízení resortu životního prostředí a zemědělství. Byl zvolen za Českou pirátskou stranu.

aro