Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Lídrem kandidátky občanských demokratů pro komunální volby bude v Liberci radní Petr Židek

23. 11. 2021 | 6:28

Lídrem kandidátky ODS v Liberci pro komunální volby, které budou příští rok na podzim, bude předseda jejich místního sdružení a radní města Petr Židek. Členové místního sdružení ODS Liberec si ho za lídra vybrali v pondělí večer. ČTK o tom v tiskové zprávě informovala radní v Liberci a zastupitelka za ODS Petra Břeňová.

židekPřehrada
archivní foto

"Petr Židek vedl kandidátku ODS už v roce 2018, kdy byli do zastupitelstva, společně s ním, zvoleni další tři zastupitelé. ODS se následně po osmi letech stala součástí koalice v Liberci," dodala Břeňová.

V Liberci v komunálních volbách v roce 2018 uspělo pět z 12 kandidujících subjektů. Vyhrálo uskupení Starostů pro Liberecký kraj, které získalo v 39členném zastupitelstvu 16 mandátů, druhé ANO jich má 11 a třetí Změna pro Liberec šest. ODS má čtyři zastupitele a dva Liberec otevřený lidem (LOL). Koalici tvoří Starostové s ANO a ODS.

čtk