Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nový zastupitel Změny Felcman jde do zastupitelstva řešit klimatickou změnu. Nahradil Karolínu Hrbkovou

31. 05. 2019 | 0:55

Na květnovém zastupitelstvu došlo ke změně v klubu Změny pro Liberec. Bývalou náměstkyni primátora Karolínu Hrbkovou nahradil Jindřich Felcman. Ujme se mandátu jako náhradník. Hrbková odstoupila z důvodu nástupu na mateřskou dovolenou, uvedla ZPL v tiskové zprávě.

hrbkovawwwlibereccz
archivní foto Karolíny Hrbkové

Jindřich Felcman je předseda libereckých Zelených. V posledních komunálních volbách byl na 7. místě kandidátky Změny pro Liberec a protože ZPL ve volbách propadla a získala jen šest mandátů, do zastupitelstva se nedostal. Bude v něm účinkovat až nyní, jako náhradník za Hrbkovou, která se bude věnovat podstatnějším věcem než je opoziční politika pod taktovkou šéfa Změny Jana Korytáře.

Zásadním tématem, které budu v libereckém zastupitelstvu řešit, je klimatická změna. Byť se může zdát, že jde o téma, které se lokální politiky netýká, opak je pravdou. Právě města jsou hlavními motory ekonomiky a jako taková musí stát v čele její transformace do udržitelné podoby,“ vysvětlil mj. v tiskové zprávě  Felcman.

lo