Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Pro komunální volby v Semilech  strany dohodly koaliční spolupráci mezi ODS a KDU-ČSL

27. 05. 2022 | 8:57

Koaliční spolupráci v komunálních volbách v Semilech svými podpisy dne 26. 5. 2022 potvrdili předsedové místních organizací. Kandidátku s názvem „ODS s podporou KDU-ČSL“ povede Tomáš Pěnička.

SMjitřenka v noci
Semily.

Na tiskové konferenci koalice představila hlavní programové body. Strany vnímají potřebu zlepšení situace obyvatel města v sociálních službách – konkrétně budou prosazovat zřízení nízkoprahového zařízení pro děti a mládež, bydlení na půl cesty a komunitního centra. Ve zdravotnictví se koalice zaměří na podporu stávající ambulantní péče a rozšíření spektra o další specializované ambulance, zejména stomatologické. V oblasti dopravy vedle potřebných oprav a údržby místních komunikací chce koalice zlepšit možnosti parkování pro rezidenty v centru Semil vybudováním záchytných parkovišť pro dojíždějící.

Zavedením dostupné místní hromadné dopravy ze všech okrajových částí města chce usnadnit život zejména rodičům a starším občanům. V oblasti školství budou strany usilovat o spravedlivé financování základních a mateřských škol. Z KC Golf chce koalice učinit srdce kulturního života v Semilech, více zapojit mladé do kulturního dění a podpořit stálou expozici v muzeu. Podle Tomáše Pěničky je třeba ve městě více věnovat pozornost místním spolkům a sportovním klubům, které nejen reprezentují město navenek, ale také působí jako důležitý prvek v prevenci kriminality mezi mládeží.

Dostatek prostoru pro prezentaci a spravedlivé rozdělení městských dotací pro spolky a sportovní kluby včetně podpory oprav malých sportovišť a hřišť bude také vnímána jako jedna z priorit. Změnou organizace odpadového hospodářství města chce koalice docílit finančního zvýhodnění občanů, kteří se chovají zodpovědně.

Celý program se, dle slov lídra kandidátky, bude opírat o zodpovědný a vyrovnaný rozpočet podpořený kvalitní analýzou efektivity vynakládaných prostředků. Strany v Semilech chtějí navázat na úspěšnou spolupráci na celostátní úrovni.

PROTEXT