Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

TOP 09 a KDU-ČSL jdou do voleb společně. Jedničkou kandidátky je vedoucí CHKO Český ráj Jiří Klápště, trojkou Jiří Šolc

03. 03. 2020 | 15:23

TOP 09 a KDU-ČSL se dohodly na společné kandidátce v Libereckém kraji. Koaliční kandidátka ponese název „Společně pro Liberecký kraj“, lídrem kandidátky bude vedoucí CHKO Český ráj Jiří Klápště (TOP 09), dvojkou kandidátky pak předseda krajské organizace KDU-ČSL Štěpán Matek.

TOP09společně
Foto: FB Mariana Jurečky

„V Libereckém kraji se nám podařilo vytvořit kvalitní kandidátku, na které se spojili politici TOP 09, KDU-ČSL i výrazné, nezávislé osobnosti jako je například náměstek primátora Liberce, pan Šolc. Už při svém zvolení předsedkyní jsem avizovala, že jednou z mých priorit bude spojování demokratických stran a velmi mě těší, že tato snaha přináší konkrétní výsledky,“ říká předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

„Jsem rád, že v Libereckem kraji se daří hledat společné synergie a spolupráci. KDU-ČSL má zájem na dalším rozvoji Libereckého kraje, a proto chceme společně s TOP 09 uspět v krajských volbách. Jsme stranou, která má v ČR nejvíce starostů a komunálních politiků ze všech politických stran a chceme tyto zkušenosti a důvěru přenést i na krajskou úroveň. Chceme přispět k lepšímu životnímu prostředí, ochraně vody a půdy. Nebo také podpoře lepší dopravní infrastruktury, či kvalitním sociálním službám, zdravotnictví a školství. To jsou oblasti, kde kraje mají gesci a nástroje, jak tyto oblasti zlepšit a rozvíjet,“ konstatoval Marian Jurečka, předseda KDU-ČSL.

„Čelíme stále narůstajícím problémům, které jsou způsobeny změnou klimatu. Sucho, vlny veder, nedostatek pitné vody, to jsou aktuální témata, která je třeba řešit, aby Liberecký kraj zůstal i nadále tak dobrým místem pro život, jak tomu bylo doposud. Spojili jsme v této situaci síly a jsem rád, že svými znalostmi a pracovními zkušenostmi mohu přispět ke společnému cíli, kterým je kvalitní život v Libereckém kraji pro nás i budoucí generace," říká lídr kandidátky, Jiří Klápště (TOP 09).

„Jsem rád, že v dnešní době, kdy se tříští politické spektrum, jsme našli partnera v parlamentní straně. Vážím si lidské i programové shody a těším se na spolupráci. Věřím, že představíme voličům v Libereckém kraji silnou alternativu s volebním programem, jehož hlavní prioritou bude občan Libereckého kraje,“ uvádí Štěpán Matek, předseda krajské organizace KDU-ČSL.

„Je vždy lepší spojovat než rozdělovat, spolupráce demokratického středu má smysl,“ dodává trojka kandidátky Jiří Šolc, náměstek primátora Liberce.

Pořadí první pětky kandidátky

1 - Ing. Klápště Jiří,vedoucí CHKO Český ráj,TOP 09

2 - Ing. Matek Štěpán, trenér plavání, ekonom, KDU-ČSL

3 - Mgr. Šolc Jiří, náměstek primátora města Liberec, nestraník

4 - Ing. Šimůnek Josef, finanční manažer, KDU-ČSL

5 - Václav Miloslav, soukromý podnikatel ve stavebnictví, TOP 09

TZ TOP 09