Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zastupitel ANO Zdráhala složil mandát, zřejmě za něj nastoupí až druhý náhradník Ježek

09. 10. 2019 | 17:13

AKTUALIZOVÁNO: Již druhý liberecký zastupitel složil v tomto volebním období mandát. Rok po komunálních volbách nově již nechce být  zastupitelem středoškolský pedagog Petr Zdráhala z ANO.

 

primator15
ilustrační foto z ustavujícího jednání libereckých zastupitelů z 20.11.2018 (mad)

S vysokou pravděpodobností by ho měl nahradit Libor Ježek, podle kandidátní listiny průmyslový inženýr. Našemu serveru to potvrdil Jiří Němeček, statutární náměstek libereckého primátora za ANO s tím, že dosud neproběhla potřebná procedura.

Zastupitel Zdráhala musí svůj úmysl oznámit písemně. Zda tak už učinil nemohli potvrdit ani primátor, ani statutární náměstek, neboť jsou oba služebně mimo Liberec a mají pouze zprostředkované informace. Němeček ale o Zdráhalově úmyslu složit mandát informován je.

Prvním náhradníkem podle www.volby.cz byl Martin Kubáč, ten ale podle dostupných informací zájem o post zastupitele nemá. Musí to ale rovněž sdělit písemně. Libor Ježek měl v pořadí náhradníků až dvojku. Bude to ale pravděpodobně on, kdo po odstoupivším Zdráhalovi získá mandát. Podle Němečka tomu všechno nasvědčuje, ale jasno bude až ve chvíli, kdy jmenovaní podniknou patřičné procedurální kroky.

Mandátu se ze zdravotních důvodů již dříve vzdala Karolína Hrbková ze Změny, nahradil ji Jindřich Felcman.

lo