Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Blížící se velikonoční svátky českodubští senioři oslavili v předstihu. Díky Nadaci SYNER

05. 04. 2023 | 17:04

Ve "škaredou" středu 5. dubna přijely do českodubského domova důchodců děti z mateřské školy Korálek. Ty představily obyvatelům domova svůj program plný písniček, koled, říkadel a scének. Program se odehrával plně ve znamení Velikonoc. Akce se konala díky dlouholeté spolupráci a podpoře od Nadace SYNER.

NSvelik1
Foto: Nadace SYNER

Vystoupení dětí Korálku má v domově seniorů dlouholetou tradici. „Dnes jsme se o tom bavili s lidmi z nadace, a opravdu naše vzájemná spolupráce trvá již 23 let. Je skvělé, že máme tak věrného partnera. Dlouholeté podpory si velmi vážíme,“ uvedl Radim Pochop, ředitel českodubského domova.

Foto: Nadace SYNER

Děti z Korálku se brzy do domova vrátí. „Již v květnu nás čeká další akce, ta bude věnována oslavě Svátku matek,“ dodal Pochop.  

Součástí středečního programu bylo nejen kulturní pásmo koled, říkanek a básniček, ale každý z obyvatel domova navíc dostal velký dárkový balíček, který byl pořízen z finančního daru nadace.

Foto: Nadace SYNER

„Jsme rádi, když můžeme pomoci zpříjemnit svátky zdejším obyvatelům. A dnešek je výjimečný tím, že jsme se vrátili po tak dlouhé pauze. Máme z toho opravdu radost,“ dodala Iva Urbanová z Nadace SYNER, která se středečního setkání osobně zúčastnila a neopomněla zdůraznit, že právě na škaredou středu by se nikdo neměl mračit, aby mu výraz celý rok nezůstal.

TZ Nadace SYNER