Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Děti pohádku sledovaly v autokině z devítimístného vozu. Užily si to.

07. 05. 2020 | 18:05

Nadace SYNER vedle akce „roušky“, kterých rozdala během března a dubna přes 150 tisíc a doplnila je dalšími hygienickými nezbytnostmi, přidala i jinou radost. Ve spolupráci se Sport Parkem Liberec pozvala dětské domovy do kina.

Bylo netradiční, protože se konalo v autech na centrálním parkovišti  liberecké arény, ale ve dnech epidemie tahle návštěva přišla nesmírně vhod. Podvečerního koukání se na pohádku využily z kraje tři domovy – Frýdlant, Jablonné v Podještědí a Česká Lípa, které využily aut s kapacitou pro devět dětí.

„Podle výrazu a nadšení, které děti sdílely, si to určitě užívaly,“ uvedl Martin Trita za pořadatele akce a doplnil, že všechna představení tohoto typu byla dopředu vyprodaná.

TZ