Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kompetenční centrum společnosti Baumit usiluje o titul Stavba roku 2023. Realizovala jej stavební společnost SYNER

11. 09. 2023 | 19:24

Letošní stavební sezona je v plném proudu, a přesto že stavaři mají stále napilno, našli si také chvilku času na vyhlášení nominací v rámci soutěže Stavba roku 2023. Pořadatelé tuto prestižní anketu uspořádali již po jednatřicáté a v letošním ročníku evidují rekordní zájem ze strany účastníků.

Baumit tisk-31tit2
Kompetenční centrum společnosti Baumit.

Ze 110 projektů prezentovaných v prostorách pražského Technického muzea si odneslo nominaci na titul 38 staveb ze všech koutů republiky pozn., každý kraj má v soutěži minimálně jednoho zástupce, nejvíce nominovaných projektů je tradičně na území hl. města Prahy, Liberecký kraj zastupují čtyři stavby. Mezi oceněnými je i Kompetenční centrum Baumit v Brandýse nad Labem, které realizovala stavební společnost SYNER.

Kompetenční centrum společnosti Baumit.Kompetenční centrum společnosti Baumit.

„Designově nadčasový administrativní objekt s rozsáhlou skladovou halou se nachází na okraji města. Monolitická budova z charakteristickými prosklenými zdmi a betonovými sloupy zhotovenými technologií 3D tisku je citlivě vsazená do okolní krajiny v zeleni,“ uvádí projektový manažer SYNER Radek Gebouský.

Kompetenční centrum společnosti Baumit, interiér.

Nové moderní prostory zaměstnancům poskytují komfortní zázemí pro práci i společné chvíle. „Výstavba trvala téměř 1,5 roku a probíhala ve dvou etapách za plného provozu tak, aby co nejméně ovlivnila výrobu i distribuci produktů,“ doplnil Gebouský. O vítězi v soutěži rozhodne odborná porota složená z řad architektů a techniků. Do hlasování se může zapojit i veřejnost, a to až do 23. listopadu 2023.

TZ SYNER