Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Poctu matkám a mateřství vzdali v českodubském domově seniorů díky Nadaci SYNER

11. 05. 2023 | 11:11

V předstihu si v českodubském domově seniorů ve středu 10. 5. 2023 připomenuli Den matek, který v Česku připadá na druhou květnovou neděli. Stejně jako v minulých letech byl ve spolupráci s Nadací SYNER klientům nabídnut kulturní program v podání dětského souboru z MŠ Korálek, každý klient dostal dárkový balíček a občerstvení, ženám navíc byly předány květiny.

nadaceMatky1
Foto: Nadace SYNER

„Den matek považuji za hezký svátek, možná vůbec nejhezčí svátek, který u nás oslavujeme. Vždyť, kdo si zaslouží větší úctu společnosti než ženy, maminky,“ uvedla na úvod představení Iva Urbanová z Nadace SYNER. Jak dále uvedla, pro nadaci je podpora seniorů jedním z hlavních smyslů existence. Program, kterým se děti z Korálku prezentovaly, měl u přihlížejících obyvatel domova velký úspěch. Důkazem pro toto tvrzení byl mohutný potlesk na závěr vystoupení.

Foto: Nadace SYNER

Spolupráci s nadací vnímají v domově za důležitou a přínosnou. „Dlouholeté podpory si vážíme. Dostává se nám pomoci i od jiných donátorů, ale kontinuální spolupráce s nadací je svým způsobem opravdu unikátní. Dokonce i v těžkých letech covidové epidemie se nám dařilo spolupráci udržet,“ řekl Radim Pochop, ředitel domova.

TZ Nadace SYNER

Foto: Nadace SYNER