Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zlato v soutěži Best of Reality získala mezi padesátkou projektů liberecká Rezidence Park Masarykova

17. 02. 2021 | 19:48

V konkurenci téměř 50 přihlášených projektů v soutěži BEST OF REALTY 2020 první místo získala bytová Rezidence Park Masarykova, kterou v loňském roce v Liberci dokončili stavaři společnosti SYNER.

MasarykMad
Foto: Mad

Oproti předchozím ročníkům byl kvůli vývoji pandemie koronaviru galavečer spojený s vyhlášením výsledků českých „realitních Oskarů“ posunut z tradičního listopadu na letošní únor a to do online prostoru. Zachováno zůstalo rozdělení staveb do čtyř základních kategorií: rezidenční projekty, administrativní centra, hotely a průmyslové a skladové areály.

„Největší počet uchazečů o titul je již tradičně mezi rezidenčními projekty. A také letos je tato kategorie rozdělena na dvě, a to podle jejich rozsahu: do 50 bytových jednotek a od 51 jednotek. Naopak kategorie obchodní centra vůbec naplněna nebyla. V tom všem se odráží současná dynamika tuzemského realitního trhu, na kterou má přirozeně pandemie koronaviru svůj nepopiratelný vliv,“ komentovala 22. ročník soutěže její ředitelka Jana Hrabětová.

grafika Syner

Rezidence Park Masarykova v kategorii větších rezidenčních projektů titul obdržela za vybudování kvalitního moderního bydlení v kombinaci s efektivním zapojením do původního terénu. „Ocenění realitním Oskarem ukazuje na jedinečnost projektu, jeho kvalitní zpracování a vyzdvihuje význam zástavby v lokalitě, která je urbanisticky koncipována jako zahradní město. Jsme rádi, že po titulu Stavba roku náš projekt obdržel také první místo v Best of Realty,“ uvedl jednatel SYNER Robert Špott.

O nominaci na respektovaný titul se do 4. září 2020 mohly ucházet stavby dokončené a zkolaudované na území České republiky po 1. lednu 2019. Desetičlenná odborná porota, v jejímž čele stojí Dr. Tomáš Drtina, na svých zasedáních rozhodovala o tom, které projekty v jednotlivých kategoriích budou bojovat o vítězství. Jury se již tradičně skládá ze zástupců Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí, bankéřů, realitních makléřů, reprezentantů poradenských společností a také České rady pro šetrné budovy s ohledem na to, že nemovitosti čím dál více směřují k energetické a environmentální šetrnosti.

TZ SYNER