Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Caipirinha podle legendy vznikla z brazilského léku na španělskou chřipku

22. 02. 2021 | 7:15

Patnáctý ročník Masopustu v duchu brazilského karnevalu se z ulic Nového Boru přesunul do virtuálního světa. Záznam show bubeníků Tam Tam Batucady a brazilských tanečníků z Vibrasil Samba Show z Městského kina z 13. února jsou ke zhlédnutí na www.kinonb.cz.

„Věříme, že jejich vystoupení plné energie a žhavých rytmů vytáhne diváky z křesel a sedaček a přijmou výzvu k účasti na online lekci samby. Tu nepovede nikdo jiný než samotná Viviane, kterou lidé znají z čela tradičního masopustního průvodu,“ řekla začátkem února Ilona Rejholcová, jednatelka městské společnosti Kultura Nový Bor, s.r.o.

Na vlně exotiky se nese i další část přenosu. Brazilský výtvarník a scénograf Ricardo Honeiff se zhostil v premiéře role barmana a učí diváky namíchat brazilský národní koktejl Caipirinha. Podle legendy Caipirinha vznikla z brazilského léku na španělskou chřipku, který se skládal ze směsi citronu, medu, česneku a pro zesílení účinnosti trochy alkoholu. Na barmanský kurz ale budou zapotřebí ingredience - Cachaca, třtinový cukr, limetka a ledová tříšť. Cachacu lze nahradit „domácím“ pitím vodkou nebo rumem, z nichž odvážlivci získají jiný výborný brazilský drink Caipiroska. 

Záznam je dostupný na www.kinonb.cz a na youtube Kultura Nový Bor.

www.novy-bor.cz