Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Česká Lípa prosí občany s ohledem na sérii vloupání v centru města o pomoc a zvýšenou obezřetnost 

12. 08. 2019 | 10:01

Na objasnění série vloupání, ke kterým v posledních týdnech došlo v centru České Lípy, teď intenzivně pracují policisté českolipského územního odboru Policie ČR. Na tom, aby řádění zlodějů co nejdříve skončilo a pachatelé byli dopadeni, spolupracuje s republikovou policií také českolipská městská policie. Situací se zabývá také českolipská starostka Jitka Volfová, která rovněž prosí občany o zvýšenou obezřetnost a pomoc.

CL DamZvrchu2 menší
Foto: Mad

„Územní odbor policie České republiky v České Lípě eviduje v centru České Lípy a jeho okolí od konce června více případů vloupání do živnostenských provozoven a kanceláří. Několik se nám již podařilo objasnit a na dalších velmi intenzivně pracujeme,“ upřesňuje Ivana Baláková z oddělení tisku a prevence a ujišťuje, že na tuto nepříjemnou realitu policisté reagují zvýšeným výkonem hlídkové služby ve městě, kterou plánují společně s vedením českolipské městské policie. „Současně jsme přijali také další potřebná opatření, která však z taktických důvodů nyní nechceme specifikovat,“ vysvětluje Ivana Baláková.

Její slova potvrzuje také ředitel českolipské městské policie Vladimír Jeník: „S Policií České republiky úzce spolupracujeme jak během hlídkové činnosti, tak i při dalších úkolech, které ani my z taktických důvodů nemůžeme upřesnit.“ Podle Vladimíra Jeníka pak českolipští strážníci přispívají k objasnění případů také svou vynikající místní znalostí.

„Naší společnou snahou je, aby se podobná vloupání dál neopakovala a nikdo se už nemusel obávat, že svoji provozovnu najde ráno vykradenou,“ zdůrazňuje starostka Jitka Volfová. Spolu s policisty proto apeluje také na samotné občany města České Lípy, aby byli zejména nyní více všímaví a pokud ve svém okolí zaregistrují cokoliv podezřelého, včetně pohybu podezřelých osob kolem nejrůznějších provozoven a podnikatelských objektů, okamžitě kontaktovali policisty na lince 158, případně tísňovou linku městské policie 156. Ti pak vše okamžitě prověří. „Za tuto pomoc předem děkujeme,“ uzavírá svoji prosbu starostka.

TZ/Eva Markgrafová