Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Česká Lípa získá od kraje nevyužívané hřiště u průmyslovky vyměnou za areál bývalé školky

15. 09. 2020 | 14:32

Česká Lípa získá od Libereckého kraje nevyužívané škvárové hřiště u střední průmyslové školy v Havlíčkově ulici. Město ho vymění za areál bývalé školky v Hradecké ulici na sídlišti Špičák. Dnes v něm sídlí krajská organizace Denní a pobytové sociální služby a ročně za pronájem areálu a budov platí 9000 korun. V listopadu ale smlouva končí, řekla dnes ČTK českolipská starostka Jitka Volfová (ANO).

CLmadCeska-Lipa-08radice
ilustrační foto Mad

Kraj má zájem získat areál v Hradecké ulici do svého vlastnictví a v budoucnu chce investovat do jeho rozvoje i rozšíření služeb. Podle znaleckého posudku se Česká Lípa vzdá areálu v hodnotě 6,9 milionu korun a získá sportoviště v hodnotě téměř 8,166 milionu. "Město tak kraji doplatí 1,266 milionu korun," doplnila Volfová. Doplatek je rozdělen do dvou splátek, letos Česká Lípa zaplatí 700.000 korun a v příštím roce zbytek.

Areál hřiště o rozloze zhruba 1,6 hektaru v Havlíčkově ulici včetně několika objektů je dlouhodobě nevyužívaný a chátrá. Ve správě ho má Střední průmyslová škola. V jeho blízkosti je mimo průmyslové školy také obchodní akademie, Základní škola Pátova a Mateřská škola Arbesova. "Je to blízko centra a věřím, že do budoucna tuto plochu město Česká Lípa jako sportoviště opravdu využije," řekla Volfová.

V minulosti radnice zvažovala možnost, využít areál v Havlíčkově ulici pro výstavbu venkovního koupaliště, které ve třetím největším městě v Libereckém kraji chybí. Nakonec ale dali zastupitelé přednost rekreačnímu areálu v Dubici, kde je pro výstavbu koupaliště dost prostoru a je tam i zázemí a možnost parkování. Hřiště v Havlíčkově ulici by tak podle starostky mělo po revitalizaci sloužit sportování, případně je tam i prostor pro výstavbu tělocvičny nebo sportovní haly.

čtk