Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Český varhanní festival zamíří do novoboského kostela Nanebevzetí Panny Marie

03. 09. 2019 | 9:45

V pondělí 9. září v 18:00 hodin se v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Novém Boru uskuteční jeden z letošních koncertů Českého varhanního festivalu.

varhanyNB
Foto z www.novybor.cz

Ten přináší již třináctým rokem varhanní koncerty na nejrůznějších místech po celé České republice a představuje v celostátním měřítku nejen varhany velké a slavné, ale i takové, o nichž se sice zmiňuje odborná literatura, ale jejichž zvukové kvality zůstávají koncertnímu publiku utajeny. Rozeznít vzácný nástroj přijede zakladatel festivalu, varhaník a dirigent Adam Viktora a posluchače jistě potěší i pěvecký doprovod Gabriely Eibenové.

Přijměte v rámci Dnů evropského dědictví pozvání na nevšední kulturní zážitek do historických prostor novoborského kostela. Více informací, včetně fotografií varhan, na www.ceskevarhany.cz.

Pro návštěvníky je po skončení koncertu připravena prohlídka varhan s odborným výkladem.

Alena Forgáčová