Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Do novoborského očkovacího centra se lidé z povolených skupin mohou registrovat už nyní 

02. 04. 2021 | 16:19

AKTUALIZOVÁNO: Město Nový Bor otevře začátkem dubna vlastní očkovací centrum v Městském divadle v Revoluční ulici. Lidé, kteří spadají do skupin, jež jsou určeny pro očkování proti covidu-19, si mohou už nyní registrovat termín přes on-line registrace. Minimální kapacita bude 150 očkovaných denně.

OCIrma3
archivní ilustrační foto Artur Irma

Očkování bude probíhat v předsálí divadla, vstup bude od autobusového nádraží. „Centrum bude prozatím v provozu v pracovní dny od 10 do 16 hodin. O pacienty se postarají dva očkovací týmy z Léčebny respiračních nemocí ve Cvikově,“ uvedl starosta Nového Boru Jaromír Dvořák.

Registrovat se mohu zatím zájemci z řad seniorů 70+, zdravotníci, osoby s chronickým onemocněním a zaměstnanci v kritické infrastruktuře. K očkování se nelze přihlásit přímo na místě, ale je nutná výhradně registrace v centrálním registru na webu https://registrace.mzcr.cz/. Při výběru místa očkování v rámci procesu registrace je třeba zvolit v seznamu očkovacích míst Nový Bor.

Očkovací centrum bude sloužit lidem jak přímo z Nového Boru, tak z blízkého okolí spadajícího do správního obvodu ORP Nový Bor. Tomu je přizpůsobená kapacita. „Jsme připraveni naočkovat až 150 lidí denně s tím, že v případě potřeby a dostatku vakcín se může kapacita navýšit. Věřím, že zřízením očkovacího centra přispějeme k rychlejší proočkovanosti tisíců obyvatel Novoborska,“ dodal Jaromír Dvořák.

Provoz centra bude zajišťovat město Nový Bor. Administrativní část pokryje dobrovolníky z řad zaměstnanců městského úřadu, zajistilo rovněž vybavení a počítačové zabezpečení. Metodickou pomoc poskytla Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, lékařskou stránku má na starosti Léčebna respiračních nemocí Cvikov.

NB/Radmila Pokorná