Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Filmový festival zimních sportů SNOW FILM FEST startuje v kině Máj Doksy tuto sobotu v 15:00 hodin

21. 11. 2019 | 16:29

V tuto sobotu 23. listopadu od 15.00 hodin se bude v kině Máj v Doksech konat již osmý ročník oblíbeného filmového festivalu zimních sportů SNOW FILM FEST.

Festivalová porota vybrala jako vždy ty nejlepší dokumentární filmy se zimní tematikou z oblasti sportu, ale i lyžařských a cyklistických expedic a výprav za poznáním tajů často nedotčené přírody i života domorodců z různých částí světa. O poučení, úchvatné záběry z krásné přírody ani o adrenalin také letos nebude nouze. V šesti filmech se tak podíváte do Země královny Maud v Antarktidě a na pustý a neobyvatelný sopečný ostrov v Tichém oceánu, na kole procestujete celé Alpy včetně jejich slavných vrcholů a poznáte zamrzlé michiganské Hořejší jezero.

Letos se můžete těšit na film Queen Maud Land, který s hvězdně obsazenou expedicí v čele s Alexem Hannoldem pojednává o extrémním zdolávání stěn monumentální skalní věže v Antarktidě. Dokument Onekotan vám přiblíží sjezd na lyžích z rozpadlé sopky bezútěšného a zcela izolovaného ostrova Onekotan uprostřed Tichého oceánu. Prostřednictvím snímku Ice and Palms se stanete účastníky 1.800 km dlouhého cyklistického přejezdu Alp a zažijete tak cyklo-sjezdy těch nejzvučnějších alpských vrcholů. Film Surfer Dan vás seznámí s „bláznem v neoprenu“, který surfuje mezi ledovými krami michiganského Hořejšího jezera. Dokument Můj svět je zpovědí extrémního dobrodruha, rodáka z Doks Jana (Vency) Franckeho. Vydáte se s ním do nejmrazivějších míst planety, například na Yukon a na Aljašku. Film Střípky ze života horolezce vám umožní blíže poznat fenomenálního dobrodruha Mirka Šmída, jednoho z nejvýznamnějších horolezců evropských i světových velehor.

Jako každý rok se o vás v průběhu festivalu postará českolipská TAO čajovna se svými osvěžujícími čaji všech světadílů, s dobrou kávou a domácími sladkými i slanými dobrotami.

Cenově zvýhodněnou vstupenku v předprodeji si můžete zakoupit v kině Máj a v Infocentru města Doksy.

Vstupné na festival v předprodeji: děti a studenti 50 Kč, dospělí 80 Kč
Vstupné na festival na místě: děti a studenti 70 Kč, dospělí 100 Kč

Podrobnější informace o festivalu a jednotlivých filmech najdete na webových stránkách kina (http://kinodoksy.cz).

TZ/Miloslav Lomič