Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Město Nový Bor se i letos na jaře připojí k dobrovolnické akci Ukliďme svět

03. 04. 2024 | 5:41

Město Nový Bor se i letos na jaře připojí k dobrovolnické akci Ukliďme svět, kterou v Česku koordinuje Český svaz ochránců přírody. Zbavit přírodu odpadků a černých skládek ve městě mohou místní dobrovolníci v termínu od 2. do 7. dubna 2024.

odpady 2 ecology-4202701 1280
Ilustrační foto

„Všechny opět vybavíme pytli a rukavicemi. Zájemci si je mohou vyzvednout od 2. dubna na odboru životního prostředí v budově Městského úřadu „A“ na náměstí Míru, a to buď kdykoliv během úředních hodin či po předchozí domluvě,“ upřesnila vedoucí odboru životního prostředí Jitka Klásková. Tu mohou zájemci o zapojení do úklidu kontaktovat na e-mailové adrese jklaskova@novy-bor.cz, telefonním čísle 725 897 380, při osobní návštěvě úřadu ji najdou ve 2. patře v kanceláři č. 15.

Přímo v Novém Boru mohou dobrovolníci uložit odpadky kdykoliv během uvedeného týdne u přístřešku v bývalém cyklistickém areálu, při vstupu na koupaliště či na sídlišti Rumburských hrdinů na dolním parkovišti (u vstupu do lesa). V Arnultovicích bude sběrné místo u hřiště v Žižkově ulici a u popelnic u ubytovny, v Janově u skladů „CO“. V dolním Pihelu mohou lidé pytle přinést k autobusové zastávce, v horním Pihelu pak k dětskému hřišti. Pro Bukovany je vymezené místo v parčíku naproti můstku a v Chomoutech u „kruhového objezdu“.

„Po předchozí domluvě však můžeme vytvořit i další sběrná místa tak, aby byla pro dobrovolníky praktická. Jen je potřeba se předem domluvit s vedoucí technické správy města Zdeňkou Schreibovou na telefonním čísle 602 286 252, která bude zajišťovat průběžné svážení odpadu,“ dodala Jitka Klásková.

Vloni dobrovolníci sesbírali na 55 pytlů s odpadky. Rekordmankou byla Hana Matulová, která se bez nadsázky vrhla do úklidu jako lvice a sama naplnila hned devatenáct pytlů. Vedle řady jednotlivců se do úklidu pravidelně zapojují osadní výbory a obyvatelé Pihelu, Janova a Bukovan, DDM Smetanka, novoborští skauti a děti ze všech novoborských základních škol. Město před akcí dobrovolníkům rozdalo 400 párů rukavic a sto velkých pytlů.

www.novy-bor.cz