Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Městská organizace Kultura Česká Lípa bude mít novou ředitelku, Petra Nováka nahradí Tereza Vraná

04. 06. 2019 | 18:00

Městská organizace Kultura Česká Lípa bude mít od července novou ředitelku, povede ji dosavadní zástupkyně ředitele Tereza Vraná. ČTK o tom dnes informovala mluvčí městského úřadu Kristýna Kňákal Brožová. Předchozího ředitele Petra Nováka, který Kulturu vedl deset let, radní v únoru odvolali. Ve funkci skončil na konci dubna a od té doby byla řízením pověřena právě Vraná. Nového ředitele vybrala radnice na podruhé, když zmírnila původní požadavky na uchazeče.

CL DamZvrchu2
Foto: Mad

"Jsem moc ráda, že jsme se v dubnu rozhodli v prvním kole nevybrat nikoho a vyhlásit výběrové řízení znovu. Potvrdil se totiž náš předpoklad, že se přihlásí více kvalitních uchazečů, ze kterých budeme moci vybrat. Mám z výběrového řízení opravdu dobrý pocit, věřím, že se nám povedlo vybrat na tento důležitý post toho správného člověka. Výběrová komise se navíc téměř jednomyslně na vítězi shodla," řekla starostka Jitka Volfová (ANO). Celkem se podle ní přihlásilo šest lidí.

Příspěvková organizace Kultura zajišťuje chod Kulturního domu Crystal a Jiráskova divadla, podílí se také na organizaci městských akcí, jako jsou slavnosti města nebo rozsvícení vánočního stromu. Vraná pracovala v organizaci jako propagační referent. "Chtěla bych se zaměřit na rozšíření kulturní nabídky pro širokou veřejnost, zvýšit počet akcí pořádaných přímo naší organizací, začít více využívat výstavní prostory v KD Crystal a více spolupracovat s velkými podniky ve městě," řekla nová ředitelka.

Vedení města v únoru odvolalo také ředitele příspěvkové organizace Sport Česká Lípa Pavla Císaře. "Chtěli jsme dát oběma organizacím nový impuls k dalšímu rozvoji," řekla starostka. Ve výběrovém řízení pak zvítězil Jaroslav Češka, který ve Sportu působil jako technický manažer, od května ji vede. Sport Česká Lípa má na starosti provoz Sportareálu, víceúčelové haly, bazénu na Základní škole Sever a od ledna i tenisové haly.

čtk