Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na pouti v Horní Polici na Českolipsku se utrhla část kolotoče se dvěma dětmi a mužem

27. 06. 2020 | 17:03

V Horní Polici na Českolipsku se zřítila část kolotoče s labutěmi, spadla s devětadvacetiletým mužem a dvěma dětmi ve věku devět a 17 let. Příčiny pádu policie vyšetřuje, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Ivana Baláková. Muž utrpěl středně těžká zranění, děti jsou v pořádku. ČTK o tom informoval mluvčí krajské záchranné služby Michael Georgiev.

poutKU3
ilustrační foto

Dospělého transportoval vrtulník do traumacentra liberecké nemocnice, upřesnil Georgiev.

Foto z "místa činu" PČR."V půl druhé odpoledne přijalo operační středisko zdravotnické záchranné služby informaci o pádu devětadvacetiletého muže z pouťové atrakce," uvedla Baláková s tím, že se jednalo o kolotoč s labutěmi a dalšími napodobeninami zvířat. Podle ní se muž a dva chlapci vznesli do zhruba dvoumetrové výšky, poté se utrhlo rameno nesoucí sedačku a sedačka spadla i s nimi na zem.

Vyšetřování policie bude trvat zřejmě několik týdnů. "Zajišťujeme tam potřebné stopy a podklady, které objasní příčinu události a až provedeme všechny nezbytné úkony trestního řízení, určíme právní kvalifikaci," řekla Baláková s tím, že si policie vyžádá znalecký posudek na technický stav stroje. "Než nám znalecké posudky doručí, trvá to řádově týdny," doplnila Baláková.

Pouť v Horní Polici, kde se událost stala, pokračuje ve svém programu. Baláková uvedla, že provozovatelé pouze nebudou používat poškozenou atrakci.

čtk