Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Návštěvníci v roušce s vyobrazeným netopýrem získají v Ledové jeskyni zvláštní cenu

02. 09. 2020 | 18:42

Malebná přehrada Naděje v Lužických horách s tajemnou Ledovou jeskyní je místem, které na podzim vyhledávají netopýři. Již po řadu let, v první zářijový pátek, je tato lokalita dějistěm setkání milovníků přírody právě s netopýry. 

netopýři
archivní foto

Pro ty, co se v noci v lese nebojí, pořádá Správa CHKO Lužické hory ve spolupráci s Českým svazem ochránců přírody ZO 36/02 při SCHKO JH, Českým svazem pro ochranu netopýrů a pod záštitou Euro Bats  Mezinárodní noc pro netopýry.

Na úpatí Suchého vrchu u ústí Ledové jeskyně Naděje budou mít návštěvníci jedinečnou šanci setkat se s živými netopýry. Připraveny jsou ukázk\ metod výzkumu netopýrů, přednáška s promítáním diapozitivů i  seznámení se s důvody a způsoby ochrany netopýrů. Odvážlivci dostanou možnost vypustit menší druhy zpět na svobodu.

Každý návštěvník dostane pamětní vstupenku. Vstup na akci, která se uskuteční v pátek 4.9.2020 od 21:00 hodiny večerní do 24 hodin u Ledové jeskyně v Lužických horách, je zdarma.

Doprava na místo konání: Možnost příjezdu autem ve směru od Mařenic do osady Hamr a dále cca 300 metrů pěšky, nebo od Nové Huti ke křižovatce u Sv. Jána a dále cca 2 km pěšky. Na obou lokalitách bude vymezena plocha k parkování.

Každý účastník musí mít baterku, která je schopná svítit déle než jednu hodinu. V letošním roce doporučujeme použít i roušku. Ten kdo, přijde s rouškou s vyobrazeným netopýrem, bude odměněn speciální cenou. Akce se bude konat i za nepříznivého počasí, pro tento případ bude na místě postaven provizorní přístřešek.

TZ/Daniel Horáček